Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vältä viisi yleistä virhettä – näin saat kuppikakut onnistumaan!

Kuppikakut ovat herkullinen lisä vaikkapa kevään juhlien kahvipöytään, mutta törmäätkö yleisiin virheisiin näiden leivonnaisten kanssa? 

Kuppikakut ovat yksinkertainen leivonnainen, joista on helppo muokata omanlaisensa herkut. Varmista onnistuneet tarjoilut välttämällä seuraavia yleisiä virheitä.

1. Kuppikakut, jotka eivät yllä vuoan yläreunaan

Tämä ongelma on vältettävissä, kun pursotat vain tarpeeksi kuorrutusta kuppikakun päälle. Mutta ongelmaan voi pureutua myös syvemmälle: miksi kuppikakuista ylipäänsä tulee liian matalia?

Jos et leivo aina saman reseptin mukaan, voi olla vaikea tietää, kuinka paljon taikinaa kuppikakkuvuokaan pitäisi laittaa. Vaikka reseptissä neuvottaisiin täyttämään vuoasta kaksi kolmasosaa, on todella vaikeaa tehdä arviota silmämääräisesti. Kokeile siis seuraavaa: täytä yksi vuoka puoliväliin ja kypsennä se. Katso, kuinka korkealle kuppikakku kohoaa ja täytä loput vuoat sen mukaan.

2. Kuppikakut, jotka irtoavat paperivuoasta

Kuppikakut voivat irtoilla vuoan reunasta paristakin syystä.

Hyvin kosteat kuppikakut, joissa on hedelmänpaloja, saattavat irrota paperivuoasta, kun hedelmät ovat vuoanreunaan kosketuksissa itse taikinan sijaan. Tällöin hedelmät kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi.

Kuumien kuppikakkujen jättäminen vuokaan. Paperivuoassa olevat kuppikakut pitäisi ottaa metallisesta kuppikakkuvuoasta pois heti, kun vuoka otetaan uunista. Jos leivonnaisten antaa jäädä kuumaan vuokaan, höyry kerääntyy ja kosteuden vuoksi paperivuoka irtoaa lopulta kuppikakusta.

3. Kuorrute, joka valuu pois

Odota tunti siitä, kun kuppikakut tulevat uunista ennen kuin kuorrutat ne. Vaikka leivonnaiset tuntuisivat päältäpäin jäähtyneiltä, ne saattavat olla vielä kuumia sisältä, jolloin täydellinen kuorrutuksesi sulaa lopulta pois.

4. Vettyneet koristeet

Kuppikakun kuorrutuksen päälle voi vielä laittaa koristeita, kuten keksinpaloja, karkkia tai strösseleitä. Nämä koristeet kannattaa kuitenkin laittaa vasta juuri ennen tarjoilua. Jos koristeet seisovat kuorrutteen päällä yön yli, ne imevät itseensä kosteutta ja menettävät rapeuttaan. Strösselit voivat jopa sulaa hieman, jolloin kuorrutteeseen jää epätasaisia värilaikkuja.

5. Kuppikakut menevät pilalle kuljetuksessa

Jos viet kuppikakkuja mukanasi juhliin, auton lämmitystä ei kannata laittaa täysille, sillä tällöin kuorrutus sulaa. Erityisesti koristeelliset kuppikakut kannattaa myös pakata huolellisesti ja huolehtia, etteivät pakkaukset kaatuile auton penkillä, jotta kuppikakut ovat vielä perille päästessä ehjiä ja hyvännäköisiä.

Lähde: The Kitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja