Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Valmista nämä välipalat viikonloppuna – terveelliset herkut töihin ja koululaisille!

Käytä hetki viikonlopustasi ja valmista herkulliset välipalat töihin ja koululaisten iloksi.

Oikein valitut välipalat auttavat jaksamaan ja pitävät verensokerin tasaisena aterioiden välillä. Parhaiten vaikutat välipalojesi terveellisyyteen tekemällä ne itse. Valmista tulevan viikon eväät niin töihin kuin koululaisillekin jo viikonlopun luppotunteina.

Kun vaihdat työpaikkakahvilan suklaapatukat terveellisempiin vaihtoehtoihin, huomaat jaksavasi paremmin. Myös pienet koululaiset hyötyvät, kun kotona odottaa valmiita välipaloja naposteltavaksi. Ja kun teet kerralla isomman erän välipalaherkkuja, säästät myös selvää rahaa. 

Testaa vaikkapa nämä reseptit:

Itse tehdyt myslipatukat

noin 12 patukkaa tai 20-30 pientä palaa

1annos kotimyslin aineksia ilman uunipaahtamista
Lisäksi:
dlappelsiini- tai omenatuoremehua
dlsiirappia tai hunajaa
1-2tlvaniljasokeria
½tlsuolaa

Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja siirappi sekä mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki mysliohjeen (katso kotimyslin ohje tästä) kuivat aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin painellen tai laita taikinaa pieniin karkkimuotteihin, paina tiiviiksi.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 7–10 min riippuen paistettavien koosta.

VINKKI: Patukoita ei ole pakko paistaa. Ne voi tehdä jääpalamuotteihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa herkuttelua varten.

Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoon.

Porkkana-sipulimuffinit

noin 15 kpl

3dlkaurahiutaleita (esim. Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita)
2dlvehnäjauhoja (esim. Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja)
2tlleivinjauhetta
1tlyrttisuolaa
1tlrakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
2porkkanaa raasteena (n. 150 g)
1iso sipuli (100 g pakastesipulia) kuutioina tai 1-2 paprikaa kuutioina
2-3valkosipulinkynttä hienonnettuna
2dl(laktoositonta) kermaviiliä
1rkljuoksevaa hunajaa
½dlöljyä
1munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Yrttilesenäkkäri

uunipellillinen

5dlkauraleseitä (esim. Myllyn Paras Kauraleseitä)
1dlpähkinärouhetta
1rklpersiljaa
1rklrakuunaa
1-2tlfenkolia tai anista
2tlyrttisuolaa
2dlkiehuvaa vettä
3rklhunajaa
2munaa
½dlöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi, johon hunaja on liuotettu ja sekoita taikinaksi. Sekoita taikinaan munat ja öljy. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele pinnalle runsaasti kauraleseitä. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko, jossa palat jäävät noin 7 x 7 senttimetrin kokoisiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Testaa myös nämä reseptit:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja