Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Valmista juustokakku uudella tavalla – ällistyttävä lopputulos

Poimi japanilainen juustokakkuresepti, jonka avulla onnistut leipomaan kaikkien aikojen kuohkeinta juustokakkua.

Juustokakku on monen kotileipurin suosikkileivonnainen. Jos se lukeutuu suosikkikakkujesi joukkoon, kannattaa ehdottomasti kokeilla japanilaista juustokakkureseptiä.

Hieman tutuista resepteistä poikkeavalla tyylillä uunissa paistuva japanilainen juustokakku on aivan omaa luokkaansa, sillä se on sekä kostea että kuohkea.

Japanilainen juustokakku

2,4 dl tuorejuustoa
4 rkl voita
5–6 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maissitärkkelystä
1/4 tl viinikiveä eli cream of tarteria (saatavilla apteekeissa)
1/4 tl suolaa
140 g sokeria
6 munaa
6 rkl maitoa
1 rkl sitruunamehua


Lämmitä uuni 160 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.

Sekoita tuorejuusto, maito ja voi. Lämmitä seosta vesihauteessa, kunnes siitä saa sekoitettua tasaista.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

Lisää tuorejuustoseokseen jauhot, maissitärkkelys ja suola siivilän läpi. Sekoita huolellisesti.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen vaahdon joukkoon sokeri ja viinikivi.

Lisää kolmannes valkuaisvaahdosta tuorejuustoseokseen. Sekoita huolellisesti. Lisää toinen kolmannes valkuaisvaahdosta seokseen. Sekoita huolellisesti. Sekoita loput valkuaisvaahdot vielä seoksen joukkoon.

Paista kakkua 160 asteessa noin tunnin ja 10 minuutin ajan.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Katso videolta, kuinka uudenlainen juustokakku valmistuu!

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja