Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vaivattomasti voitaikinasta – kevään herkullisin piirakka valmistuu helposti isommallekin porukalle

Suolainen parsapiirakka on kevään- ja kesän juhlien kestosuosikki. Käyttämällä valmista voitaikinaa, pyöräytät herkullisen piirakan nopeasti isommallekin porukalle. 

Parsasesonki on parhaimmillaan, ja siitä kannattaa nauttia nyt täysin rinnoin! Raikkaan vihreät parsat sopivat täydellisesti tuomaan väriä juhlapöydän tarjoiluun vaikkapa tämän herkullisen parsapiirakan muodossa. 

Kun lisäät joukkoon herkullista ricotta-juustoa ja tuoreita yrttejä, piirakka katoaa parempiin suihin alta aikayksikön.

Parsa-ricottapiiras (8 annosta)

1 pkt (500g) voitaikinaa
1 kananmuna
200 g ricotta-juustoa
suolaa, pippuria
1 sitruunan kuori raastettuna
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
450 g tuoretta vihreää parsaa
1/2 rkl oliiviöljyä 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu taikina suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja nosta taikinalevyt uunipellille laivinpaperin päälle. Voitele taikinoiden reunat kananmunalla noin 3 sentin leveydeltä.

Sekoita keskenään ricotta, 1/4 teelusikallista suolaa ja pippuria voitelusta jäljelle jääneen kananmunan kanssa. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan raastettu kuori sekä hienonnetut kevätsipulit ja yrtit. Levitä seos taikinalevyjen keskelle. Levitä päälle halkaistut parsat ja ripottele pinnalle öljyä.

Paista uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. 

VINKKI: Halutessasi voit ryöpätä parsoja kiehuvassa vedessä muutamaman minuutin ajan ennen niiden lisäämistä piirakkaan.

Lisää herkullisia parsareseptejä:

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja