Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vaivaton vinkki, jolla saat täytekakun taatusti onnistumaan – tätä työvaihetta ei kannata jättää välistä!

Täytekakkua leipovan kannattaa malttaa mielensä ja asettaa kakkupohja jääkaappiin ennen kakun kokoamista ja kuorruttamista. Näin säästyt monelta vaivalta!

Jokainen täytekakkua joskus leiponut tietää, kuinka haastavaa pehmeän kakun leikkaaminen ja ehjänä pitäminen voi oikein olla. Vaikka antaisit kakkupohjan jäähtyä täysin huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista, se ei silti estä haurasta kakkupohjaa murtumasta.

Ratkaisu näihin ongelmiin löytyy lähempää kuin uskotkaan!

Kakkupohja kannattaa leipoa jo edellisiltana

Huoneenlämmössä jäähtymisen sijaan kakkupohja kannattaa kääriä kelmuun ja asettaa jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Jos haluat aloittaa kakkuprojektisi hyvissä ajoin, ilahdut taatusti tiedosta, jonka mukaan kakkupohjaa voi säilyttää jääkaapissa jopa viikon.

Poimi perinteisen, gluteenittoman täytekakkupohjan resepti talteen täältä.

Kun kakkupohja saa levätä rauhassa jääkaapissa, kakun leikkaaminen, täyttäminen ja kuorruttuminen käyvät aiempaa helpommin.

VINKKI: Jos haluat mahdollisimman tasaisen lopputuloksen, kakku kannattaa kuorruttaa kahteen kertaan. Ensimmäinen, ohut kerros kuorrutetta tasoittaa kakkupohjan ja siitä irtoavat murut. Ensimmäisen kerroksen jälkeen kakku kannattaa asettaa jääkaappiin voin vartiksi, jonka jälkeen on toisen, varsinaisen kuorruttamisen aika. 

Lähde: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja