Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Uusia ideoita grilliin – nämäkin herkut kannattaa valmistaa grillissä!

Kesällä grillissä valmistuvat helposti niin alku- ja pääruoat kuin makeat jälkiruoatkin. Nappaa talteen kesän herkulliset grillireseptit.

Grilli on kätevä tapa valmistaa herkkuja kesällä ulkona ollessa. Grillissä leivottaessa kannattaa tutustua ensin oman grillin toimintoihin ja testata vaikkapa perinteisen piirakkapohjan paistoa.

– Riippuu hyvin paljon grillistä, että mitä siellä voi tehdä: eroja on paljon! muistuttaa kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

Yleisin virhe grillileivonnaisten teossa liittyy epätasaiseen lämpöön, joka useimmissa grilleissä tulee alhaalta päin. Tästä syystä grillileivonnaiset palavat herkästi pohjasta, jos leivonnaisen paistumista ei tarkkaile ja vuokia voitele huolellisesti.

Jos grillistä löytyy tasainen parila tai käytössä on pizzakivi, kannattaa niitä käyttää leivonnaisten paistamisessa. Myös valmiit foliovuoat reilusti voideltuna tai öljyttynä soveltuvat leivonnaisten paistoon.

– Grilli kannattaa ensin kuumentaa ja odottaa, että lämpö grillissä tasaantuu. Sitten vastuksia voi pienentää ja paistaa leivonnaiset tasaisemmassa lämmössä, jolloin ne onnistuvat paremmin.

Nopeat suolaiset ja makeat herkut grillissä

Suolaiset bruchettat ovat herkullinen ja helppo alkupala tai pikkusuolainen kesäiltaan. Kaikki ohuet leivät, kuten naan-, pita- ja flat bread -leivät sopivat myös loistavasti grilliin.

Mökkiläinen valmistaa puolestaan nopeita, kolmen raaka-aineen ohrarieskoja. Täytetyt teeleivät valmistuvat myös nopeasti grillissä paistaen.

Pizzaa kannattaa ehdottomasti paistaa kesällä grillissä – kokeile herkullisia minikokoisia vegepizzoja. Jos pizzan päälle ei saa grillissä väriä, koristele pizza tuoreella oreganolla tai basilikalla ja kirsikkatomaateilla.

– Klassiset tikkupullat grillissä ovat hauskaa tekemistä lasten kanssa. Pappilan hätävara syntyy, kun grillissä paahtaa kuivahtanutta pullaa ja kasaa siitä annokset jälkiruokakulhoihin jäätelön ja tuoreiden marjojen kera. Myös raparpericurd sopii loistavasti tämän yhdistelmän kanssa! vinkkaa Laine.

S’moresit ovat makeita jenkkiherkkuja eli keksiburgereita, joiden väliin tulee vaahtokarkkeja ja suklaata. Mustikkapiiraset grillissä ovat myös loistava kesäherkku.

Muurinpohjaletut kuuluvat kesään. Jos kesteistä jää yli lettuja, voit lämmittää letut nopeasti grillissä. Kuumenna myös marjat nopeasti hunajassa, nauti kermavaahdon tai jäätelön kera.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja