Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Uudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptit

Uudenvuoden tarjoiltavissa voi parhaassa tapauksessa hyödyntää joulupöydästä ylijääneitä aineksia.

Uudenvuodenjuhlien suolaiset tarjottavat valmistuvat helposti, jotta aikaa jää myös itse juhlasta nauttimiseen. Reseptejä voi varioida oman maun ja ruokavalion mukaan ja täytteet voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

Nappaa alta talteen reseptit suolaisiin cocktailpaloihin ja juures-sinihomejuustorulliin.

Suolaiset cocktailpalat (40 kpl)

1 pkt torttutaikinalevyä (500 g) tai voitaikinalevyjä (500 g)
Voiteluun munaa
Koristeluun unikon- ja seesaminsiemeniä

Mätitäyte (20 kpl):
1 punasipuli
150 g smetanaa
½ tl suolaa
⅓ tl jauhettua valkopippuria
2 rkl tuoretta timjami- tai tillisilppua
100 g mätiä

Brie-viikunatäyte (20 kpl):
100 g brie- tai muuta valkohomejuustoa
100 g pehmeitä viikunoita
150 g ranskankermaa
1 rkl rosépippuria

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja sydämen muotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä tähtiä ja sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktail-paloja.

Sivele palojen pinnalle munaa ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista mätitäyte: Hienonna punasipuli. Sekoita silppu smetanaan. Mausta seos. Älä sekoita joukkoon mätiä, se laitetaan täytettäessä erikseen smetanatäytteen päälle.

Valmista Brie-viikunatäyte. Hienonna brie ja viikunat. Sekoita nämä ranskankermaan. Mausta rosépippurilla.

Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä ja laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen täytettä. Täytä puolet paloista mätitäytteellä ja puolet brie-viikunatäytteellä.

VINKKI: Jos haluat, mädin voi korvata esimerkiksi graavi- tai savulohella ja valkohomejuuston tilalla voi halutessaan käyttää myös sinihomejuustoa. Mikäli pidät enemmän kirpeästä kuin makeasta, voit lisätä karpaloita juustotäytteeseen tai käyttää niitä viikunoiden tilalla.

Juures-sinihomejuustorullat (noin 16 kpl)

1 pkt Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
2 porkkanaa (200 g)
2 punajuurta (400 g)
puolikas palsternakka (100 g)
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½-1 dl tuoretta salvia- tai oreganosilppua
175 g sinihomejuustoa

Pinnalle:
1 dl vahvaa juustoraastetta (esim. Mustaleima Emmental, 50 g)


Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Taikinan sulaessa raasta juurekset ja kuullota niitä pannulla n. 10 min öljyssä. Lisää mausteet ja murusta sinihomejuusto joukkoon, sekoita tasaiseksi seokseksi. Ota pannu pois liedeltä.

Kauli sulanut taikinalevy isommaksi, n. 35 x 45 cm suorakaiteeksi (jauhotetulla) leivinpöydällä. Levitä kuullotettu ja maustettu lämmin täyte taikinalle. Kierrä levy tiukalle rullalle kääretortun tapaan. Nipistä pitkä sauma kiinni kostutetuin käsin ja käännä se alaspäin. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3 cm paloja (anna toisella kädellä rullalle tukea, jotta se pysyy pyöreässä muodossa) ja aseta ne kumolleen uuninpellille leivinpaperin päälle. Leikatut kierteet voi laittaa sellaisenaan kumolleen leivinpaperille, kunhan saumakohta on suljettu hyvin vettä sauma-aineena käyttäen.

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 2025 min.

VINKKI: Voit valmistaa rullat lehtitaikina-, voitaikina- tai torttutaikinalevyistä. Jaa täyte levyille ja rullaa jokainen erikseen rullalle, leikkaa rullat kahtia ja aseta kumolleen paistumaan.

Mikäli haluat rullista vegaanisia, käytä vegaanista tuorejuustoa ja mausta se reilusti rouhitulla mustapippurilla. Ripottele pinnalle vegaanista, paistoon sopivaa juustoraastetta.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja