Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Unohda myytti uuninluukun avaamisesta – tästä syystä tuulihatut epäonnistuvat helposti!

Tuulihattuja pidetään erityisen haastavina leivonnaisina, sillä ne on tärkeää saada kohoamaan kunnolla. Ota selvää, mistä tuulihattujen maine haastavina leivonnaisina kumpuaa!

Huippukokki Matti Jämsén pitää tuulihattuja oivallisena herkkuja ja on pahoillaan siitä, että ne mielletään niin hankaliksi valmistaa. Heti alkuun Jämsen haluaa murtaa myytin siitä, että kesken paistumisen avattu uuninluukku pilaisi tuulihatut heti alkuunsa.

– Sillä ei ole merkitystä tuulihattujen onnistumisen kannalta, Jämsén toteaa.

VINKKI! Matti Jämsén suosittelee tarjoamaan suolaiset tuulihatut vuohenjuustotäytteellä. Makeisiin tuulihattuihin Jämsén suosittelee täytteeksi vadelmia, mascarpone-juustoa – ja pinnalle tomusokeria.

Kananmunat tulee lisätä lämpimään taikinaan varoen

Suurin kompastuskivi tuulihattujen valmistamisessa on uuninluukun sijaan se, ettei kananmunia lisätä liedellä lämmitettyyn taikinaan vähitellen, vaan yhdessä rytäkässä. Taikinaa on hyvä sekoittaa koko ajan joko yleiskoneella tai vispilällä, kun joukkoon lisätään kananmunaa.

– Yleensä tuulihatut menevät pilalle siksi, että taikinaan laitetaan kerralla kaikki kananmunat. Kun massaa yritetään sekoittaa, niin siitä ei saa enää elastista massaa, Jämsen toteaa.

KATSO RESEPTI: Tuulihatut

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja