Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tuunaa torttusi! Runebergin päivän parhaat vinkit

Runebergintortut tehdään perinteisesti korkeisiin muotteihin, mutta voit myös tuunata omannäköiset leivonnaisesi!

Runebergin päivän nimikkoherkkuja voit tuunailla haluamallasi tavalla.

– Runebergin tortut voi tehdä vaikkapa kuppikakkuvuoissa. Runebergin kuppikakut voi koristella mehevämmällä tuorejuusto-tomusokeri-kuorrutuksella perinteisen sokerikuorrutuksen sijaan, vinkkasi kotitalousopettaja Arja Elina Laine viime vuonna. 

Viime vuonna kyseltiin myös lukijoilta vinkkejä runebergintorttujen tuunaukseen.

Kokeile vaikka näitä reseptejä:

Suloinen Runeberg

"Tämä leivos on makean ystävälle. Taikina normaali Runebergin tortun taikina, sisällä vadelmahilloa ja päällä sitruksinen kuorrutus." Heidi

Raaka-aineet:

100 g margariinia

1dl sokeria

1 muna

1 dl vehnäjauhoja

1 dl korppujauhoja

1/2 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1tl vanilliinisokeria

2 tippaa karvasmantelia

Sisälle:

Vadelmahilloa

Kuorrute:

60 g voita

2 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

200 g sitruunatuorejuustoa

KOKEILE MYÖS: Laine kehottaa myös kokeilemaan taikinan laittamista kakkuvuokaan. Kakun päälle voi tehdä pieniä annoskoristeluja perinteiseen tyyliin niin, että leivonnainen näyttää edelleen perinteiseltä Runebergin tortulta. Tortut voi myös tehdä tummilla jauhoilla eli reseptissä voi käyttää esimerkiksi hiivaleipäjauhoja vehnäjauhojen sijaan ja korppujauhojen sijaan ruiskorppujauhoja.

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa. Mausta seos karvasmantelilla.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinivuokiin (12 kpl) ja paista 200:ssa asteessa 10 minuuttia.

3. Kun muffinit ovat hieman jäähtyneet pursota vadelmahilloa niiden sisään.

4. Tee kuorrute: Vatkaa hieman pehmennyt voi kuohkeaksi, lisää sokerit ja vatkaa sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa. Pursota kuorrutus muffinien päälle. Säilytä jääkaapissa.

Runebergin keksit

"Tee normaalia paksumpia kaurakeksejä ja päälle perinteiset sokerikuorrutus ja vadelmahillo koristeet. Keksitaikinaan voit lisätä pähkinäröuhetta, mantelijauhetta ja tipan karvasmantelia." Reija

Runebergin kääretorttu

"Miksi pitäisi olla pullan mallinen? Normaali kääretorttupohja. Sisälle hilloa ja mantelikermavaahtoa tai vain herkullista vanillavaahtoa." Anneli

Super-Runeberg

"Hurahdin superfoodeilla temppuilemiseen vuoden alussa ja se on vaikuttanut selvästi hyvinvointiini!" Sonja

Muuten sama ohje kuin tavallinen Runebergin torttujen ohje, mutta lisätään taikinaan:

3 rkl raaka-kaakaojauhetta

2 tl camu camu-jauhetta

Näin ollen resepti saa vähän superfood-boostia!

Lisää Runeberg-reseptejä:

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja