Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tuoreita sämpylöitä aamupalapöytään? Näin onnistut

Tuoreiden sämpylöiden tuoksu herättää viikonloppuaamun unisimmankin torkkujan syömään.

Itse tehdyt sämpylät ova herkullinen lisä aamupalapöytään. Sämpylöiden leivonnassa on kuitenkin hyvä muistaa muutama hyödyllinen vinkki:

Pidä mielessä nämä sämpylävinkit:

1. Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

2. Kuivahiiva vaatii lämpimän, noin 45-asteisen taikinanesteen.

3. Hyvä kohotuspaikka sämpylöille on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä.

4. Onko kiire? Laita taikinakulho lämpimään veteen tai uunipelti altaan päälle, näin taikina kohoaa nopeammin.

5. ... Tai kokeile laittaa taikinakulho vedottomaan tilaan, kuten mikroaaltouuniin (älä kuitenkaan laita mikroa päälle!).

6. Maidottoman ja laktoosittoman sämpylätaikinan saat, kun käytät taikinanesteenä vettä ja kasvimargariinia.

7. Vaihtelua sämpylöihin saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi juustoraastetta, porkkanaraastetta, siemeniä, hiutaleita tai leseitä, rusinoita tai pähkinöitä. Voit myös tehdä sämpylöistä lasten iloksi erilaisen muotoisia, kuten kierteitä, solmuja, rinkeleitä tai vaikkapa numeroita!

Mikä on sinun paras sämpylävinkkisi? Kommentoi alle!

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja