Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Töhnämunaletut ovat varma hitti – taivaallisen hyvää ja superhelppoa!

Pääsiäinen lähestyy ja töhnämunat ovat taas saapuneet kauppoihin. Töhnämunat ovat toki herkullisia sellaisenaan, mutta niitä voi hyödyntää myös leivonnassa. Kokeile herkullisia töhnämunalettuja!

Töhnämunaletut

Ainekset:

3 töhnämunaa (esim. Lidl Dip Egg)
2,25 dl maitoa (+ 2 tl)
75 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl öljyä tai voita paistamiseen

Valmistus:

1. Riko töhnämunan kuori varovasti tai leikkaa muna puoliksi. Kaavi munien töhnä varovasti lusikalla. Laita töhnä mikroon kulhossa 10-20 sekunniksi.

2. Riko töhnämunien kuoret pieneksi palasiksi pieneen kattilaan tai teräskulhoon. Lisää maitoa 1,25 dl. Laita kattila tai teräskulho kattilaan, jossa on hieman vettä. Lämmitä levy ja anna suklaan sulaa maidon joukkoon varovasti. Tämän pitäisi tapahtua kiehuvassa vedessä hetkessä. Sekoittele seosta samalla. Anna suklaamaidon hieman jäähtyä

3.  Vatkaa muna kulhossa ja lisää se suklaamaidon joukkoon. Lisää sitten joukkoon loput maidosta (1,25 dl) ja lopuksi jauhot. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. 

4. Kasta pala talouspaperia öljyyn ja voitele halkaisijaltaan noin 18cm lettupannu tai paistinpannu. Kuumenna pannu keskilämmölle. Kaada lettutaikinaa pannulle noin 2-3 ruokalusikallista ja kääntele hieman pannua, että taikina leviää siihen tasaisesti.

5. Kypsennä lettua noin minuutin verran. Käännä ja paista toiselta puolelta noin 30 sekuntia.

6. Liu'uta lettu pannulta lautaselle ja peitä se foliolla, jotta lettu pysyy lämpimänä. Tee loput 7 lettua samaan tapaan.

7. Ota pannu pois levyltä. Lisää pannulle lopuksi mikrotettu töhnä ja 2 tl maitoa, kunnes töhnä on sulaa kastiketta. Älä sekoita töhnää pahemmin. Lisää töhnäkastike lettujen päälle ja nauti!

Resepti: Goodtoknow

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja