Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tiesitkö? Kattilaan jääneestä puurosta voit pyöräyttää maukkaat sämpylät

Aamupuuron tähteitä ei kannata heittää pois, vaan puuron voit hyödyntää sämpylätaikinassa leipomalla herkulliset iltapalalämpimäiset. Täysjyvähiutaleet antavat sämpylätaikinaan potkua.

Uunissa paistuvien, itseleivottujen sämpylöiden pelkkä tuoksu saa jo veden kielelle. Sämpylät saavat uutta tvistiä, kun teet taikinan tähteeksi jääneeseen puuroon. Kotimaisesta viljasta tehty puurohiutale sisältää runsaasti kuitua sekä kivennäis- ja hivenaineita. Lisäämällä puuroa taikinaan, pääset herkuttelemaan kuitupitoisilla sämpylöillä.

Sämpylät ovat helppoja lämpimäisiä vaikka lasten kanssa leivottavaksi. Keitä reilu annos aamupuuroa ja leivo kattilan pohjalle jääneestä puurosta sämpylöitä evääksi mäkeen, hiihtoretkelle tai iltapalaksi – samalla pienennät ruokahävikkiäsi.

Kokeile sämpylätaikinassa rohkeasti erilaisia puurohiutaleita ja lisää taikinaan siemeniä, esimerkiksi auringonkukansiemeniä, tai manteli- ja pähkinärouhetta oman maun mukaan.

Katso reseptit:

Lähde: Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja