Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tiedätkö, mitä eroa on voi-, lehti- ja torttutaikinalla? Näin valitset oikean valmistaikinan joulun leivonnaisiin

Kaupan pakastealtaita tutkiessa voi monella mennä sormi suuhun; mitä eroa on voi-, torttu- ja lehtitaikinoilla? 

Voi-, lehti- ja torttutaikinat sopivat sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin. Suurin ero taikinoilla on siinä, että voitaikina on nimensä mukaisesti leivottu voihin, kun taas laktoosittomissa torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty margariinia.

Voi- ja torttutaikinat puolestaan ovat paksummiksi kaulittuja, kun taas lehtitaikinalevyt ovat ohuempia. 

Mikä taikina kannattaa valita?

Lehtitaikina sopii erinomaisesti  pasteijoihin ja muihin täytettyihin leivonnaisiin. Torttutaikina sopii puolestaan jo nimensä puolesta joulutorttuihin, mutta myös pikkujoulukauden tarjottaviin, kuten suolaisiin cocktail-paloihin.

Oletko jo kokeillut tämän joulun hittiä; lumihiutaletorttuja

Merkittävin ero taikinoiden välillä on kuitenkin maku. Jos taikinaa on paljon ja täytettä vähemmän, maukas voitaikina saattaa olla parempi valinta. 

Voitaikinaa käyttäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että voi on margariiina herkempi lämpötilojen muutokselle, ja sen käsittelyn kanssa kannattaakin olla tarkempi. Mikäli taikinalevyt ovat pitkään huoneenlämmössä, taikina voi muuttua herkästi liian pehmeäksi, eivätkä leivonnaiset enää nouse uunissa toivotulla tavalla.

Lähde: Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja