Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tiedätkö, mitä eroa on köyhillä ja rikkailla ritareilla?

Köyhät ja rikkaat ritarit valmistuvat nopeasti ja maistuvat aina yhtä herkullisilta.

Köyhät ritarit ovat loistava tarjottava jälkiruokana tai vaikkapa viikonlopun brunssiherkkuna. Voissa rapeaksi paistetut ritarit syntyvät helposti jokaisen jääkaapista löytyvillä raaka-aineilla.

Köyhät ritarit ovat tutumpi nimitys herkulle, mutta tiedätkö, mitä ovat ”rikkaat ritarit”?

Köyhien ritareiden ja rikkaiden ritareiden ero

Köyhät ritarit valmistetaan hieman jo kuivahtaneesta vaaleasta leivästä, kuten ranskanleivästä. Rikkaat ritarit tehdään puolestaan pullaviipaleista, kuivahtaneista korvapuusteista tai esimerkiksi makeasta brioche-leivästä.

Toisaalta jotkut tekevät eron rikkaiden ja köyhien ritareiden välillä kermavaahdon käytössä: rikkaat ritarit tarjoillaan kermavaahtokruunun kanssa, mutta köyhiin ritareihin ei kermavaahtoa laiteta.

Sekä köyhät että rikkaat ritarit voidaan valmistaa kastamalla kuivahtaneet leipä- tai pullaviipaleet maidossa ennen paistamista. ”Rikkaammat” ritarit voidaan tehdä kastamalla viipaleet kermamunaseoksessa, jonka lopputuloksena on entistä tuhdimpi herkku. Seokseen voi myös lisätä mausteita oman maun mukaan – esimerkiksi kardemummalla, kanelilla tai hunajalla.

Rikkaat ritarit:

Sekoita kulhossa kananmuna ja yksi desilitra kermaa. Kasta kuivahtaneet leipä- tai pullaviipaleet kermamunaseokseen ja paista voissa kuumalla pannulla rapeiksi. Ritarit voi paistaa myös uunissa. Tarjoile esimerkiksi hillon, kermavaahdon tai rahkan ja marjojen kera.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja