Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tee itse marenkia – kondiittorimestarin vinkeillä onnistut

Marengin valmistaminen vaatii puhtaat ja kuivat työvälineet. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että valkuaisen seassa ei ole yhtään keltuaista.

Marengin valmistaminen onnistuu kotikokiltakin, kunhan perusasiat ovat kunnossa.

Ekbergin kondiittorimestari Susanna Suhonen korostaa välineiden puhtauden merkitystä.

– Tärkeintä on se, että työvälineet ovat täysin puhtaat ja kuivat. Niissä ei saa olla yhtään rasvaa eikä likaa. Valkuaisessa ei saa myöskään olla yhtään keltuaista. Jos siinä kohtaa menee pieleen, niin marenkia ei voi enää pelastaa.

Myös raaka-aineiden laatu vaikuttaa. Kun käyttää laadukkaita luomukananmunia, valkuaisten ja keltuaisten erottelukin sujuu helpommin.

Suhonen itse aloittaa marengin valmistamisen vaahdottamalla valkuaisia jo ennen sokerin lisäämistä.

– Vaahdotan pelkät valkuaiset ensin löysäksi vaahdoksi ja vasta sen jälkeen lisätään sokeri osissa. Kun valkuainen lähtee vaahdottumaan ennen sokerin lisäämistä, niin sen saa vaahtoutumaan paremmin ja nopeammin, eikä vaahto mene niin helposti yli.

Uuniin ei saa päästää kosteutta

Myös paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Liian kuumassa uunissa marenki saa helposti liian paljon väriä.

On tärkeää antaa marengin kuivahtaa uunissa kunnolla. Siksi uunin luukkua ei pidä mennä availemaan turhaan kesken paiston.

– Pitää paistaa tarpeeksi kauan, jotta marenki paistuu rapeaksi. Ei kannata availla luukkua liikaa, ettei sinne pääse kosteutta.

– Tärkeää on, että marenki pääsee rauhassa kuivumaan uunissa. Jos käytössä on kiertoilmauuni, se on aina parempi, kun ilma pääsee kiertämään, mutta uuniin ei pääse kosteutta huoneilmasta.

Tomi Björck näyttää videolla, kuinka marengin vatkaaminen onnistuu.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja