Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Täydellinen puuro, joka maistuu taatusti myös lapsille – "törkeän hyvä vispari!"

Puolukoista tehty perinteinen vispipuuro on monien herkkua. Osalle, etenkin lapsista, se maistuu kuitenkin vasta, kun päällä on paksu kerros sokeria.

Jos perinteinen vispipuuro tuntuu liian kirpeältä, kokeile makeampaa versiota.

Katso resepti: Perinteinen vispipuuro

Valmista vispipuuro uudella tavalla

Erinomainen keino on valmistaa vispipuuro joko kokonaan tai osin mehuun, jolloin mehun makeus taittaa kirpeää puolukkaa. Parhaiten tähän sopii itse tehty punaviinimarjamehu, mutta miksei kaupan sekamehutiivistekin.

– Mummin vispipuuro tehtiin aina omatekemään punaviinimarjamehuun ja se on minulle se ainoa oikea vispipuuro. Siitä syntyy törkeän hyvä vispari, vispipuuroa lapsuudessaan nauttinut Linda kertoo. 

Mummin vispipuuro punaviinimarjamehuun

Lindan mummin vispipuuron perusta on siis hyvä, mieluiten itse tehty punaviinimarjamehu. 

– Punaviinimarjamehua lantrataan hieman, mutta ei liikaa. Sanoisin että suhde on noin 4 osaa mehua ja yksi osa vettä.

Mehu kiehautetaan ja sekaan lisätään mannasuurimot. Tästä eteenpäin puuro valmistetaan kuten perinteinen vispattu puolukkapuuro.

– Tästä puurosta tulee kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista, kunhan jaksaa vatkata pitkään, Linda lupaa. 

Mikäli haluaa pitää perinteisen puolukan mukana, voi puolukoista keittää mehua ja lisätä sekaan vielä vaikka sitä punaviinimarjamehutiivistettä tai kaupan sekamehutiivistettä. Maku on tasapainoinen ja tuntuu maistuvan lapsille erityisen hyvin.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja