Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Täydellinen lopputulos – tämä on tasaisen marsipaanikuorrutteen salaisuus

Marsipaanikuorrutteiset kakut ovat näyttäviä , mutta niiden valmistus vaatii keskittymistä. Muista nämä seikat marsipaanin kanssa työskennellessäsi. 

Hyvän marsipaanikuorrutuksen tulee olla sileä ja pysyä hyvin paikoillaan. Tasainen marsipaanikuorrute syntyykin parhaiten kahden marsipaanikerroksen avulla.

Ensimmäinen marsipaanikerros peittää mahdolliset epätasaisuudet, jolloin toinen kerros jää kauniiksi koristelua varten. 

Kuuma hillo kiinnittää kuorrutteen

Voit käyttää valmistukseen erivärisiä marsipaaneja, jolloin kakun sisältä paljastuu värikäs yllätys. Kahden marsipaanikerroksen avulla kakku pysyy myös paremmin koossa leikattaessa.

Marsipaanilevyn saa tarttumaan kakkuun parhaiten kuuman hillon avulla. Kuumenna kattilassa kakun makumaailman sopivaa hilloa ja tilkka vettä. Sivele kakku kauttaaltaan ohuella hillokerroksella sudin avulla ennen marsipaanilevyn asettamista paikoilleen.

Muista varata riittävästi kuorrutetta, sillä liian ohueksi kaulittu marsipaani repeää helposti. Halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen kakkuun kuluu noin 500 grammaa marsipaania yhtä kerrosta kohden.

Kaulin erinomaisena apuvälineenä

Aloita marsipaanien kauliminen pyörittelemällä marsipaani palloksi ja levittämällä tomusokeria työtasolle. Pyöritä myös marsipaani tomusokerissa. Tasoita marsipaanipallo ensin levyksi kaulimella painelemalla.

Aloita kauliminen itsestä poispäin. Käännä ja jauhota marsipaania levyä usein, jotta saat lopputuloksesta tasaisen ja pyöreän. Levy on sopivan ohut kun se on noin 2–3 millin paksuinen.

Rullaa marsipaanilevy kevyesti kaulimen ympärille. Kaulimeen rullattu levy ei repeydy, toisin kuin voi käydä käsillä nostettaessa. Painele marsipaani tiukasti paikoilleen ja pyyhi ylimääräinen tomusokeri pois. Leikkaa ylimääräinen reuna pois terävän veitsen avulla.

Sivele kakun pinta kokonaan värittömällä alkoholilla, kuten vodkalla. Voit käyttää myös sivelyyn myös vettä.

Kauli toinen marsipaanilevy edellisen tapaan, mutta jätä levy hieman paksummaksi, noin puolen sentin paksuiseksi. Nosta toinen, kaulimen ympärille rullattu marsipaanilevy kakun pinnalle ja tasoittele sileäksi. Leikkaa ylimääräinen reuna pois, ja näin sinulla on edessäsi todella tasainen, koristelua vaille valmis kakku. 

Lähde: BBCgoodfood.com

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja