Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Täydellinen käyttötapa ylijäämäpuurolle – tätä on pakko kokeilla!

Tähteeksi jäänyttä puuroa ei kannata heittää roskiin. Sen voi hyödyntää leivonnassa.

Isosta puurokattilallisesta voi joskus jäädä puuroa yli. Hukkaan sitä ei kannata heittää, sillä siitä saa leivottua maukkaita sämpylöitä tai ihanaa uunituoretta rieskaa.

Ylijäämäpuuro sopii erinomaisesti myös makeisiin leivonnaisiin, kuten muffineihin. Tuulia Järvisen ja Tiina Strandbergin Puuron uusi aika -kirjassa (Atena, 2017) puurontähteistä loihditaan herkullisia puuromuffineita. Annoksen kruunaa vadelmainen chiahillo.

Puuromuffinit ja vadelma-chiahillo

1 ½ dl valmista puuroa (esim. hirssi, kaura tai tattari)
1 dl bataatti- tai banaanisosetta

1 dl riisijauhoja
¼ dl kasvimaitoa
2 rkl sulatettua neitsytkookosöljyä
3–4 rkl vaahterasiirappia
½ tl vaniljajauhetta
½ tl kardemummaa

Vadelma-chiahillo

noin 2–3 dl vadelmia
1–2 rkl chiasiemeniä

1 rkl vaahterasiirappia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen

Valmista muffinit: Keitä kuorittu ja pilkottu pieni bataatti pehmeäksi vedessä ja tee siitä sosetta tai soseuta banaani. Sekoita muffinien kaikki ainekset keskenään.

VINKKI: Puuromuffinit irtoavat parhaiten, kun käytät silikonivuokaa tai paksuja kartonkivuokia. Voit myös tehdä muffinit suoraan uunipellille, jolloin niistä tulee hyvin rapeita.

Öljyä kevyesti muffinivuoat. Paista muffineja 35–40 minuuttia.

Valmista hillo: hienonna sulatetut tai tuoreet vadelmat nesteineen ja sekoita chiasiemenet ja siirappi mukaan.

Jäähdytä muffinit kunnolla ja tarjoile vadelmahillon kanssa.

Lähde: Tuulia Järvinen, Tiina Strandberg: Puuron uusi aika (Atena, 2017).

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja