Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Täydellinen joulunajan juustokakku: Joko olet kokeillut hittireseptiä?

Glögi-juustokakku nousee vuodesta toiseen joulun hittireseptiksi, eikä ihme – piparin, glögin ja tuorejuuston yhdistelmä on suorastaan vastustamaton! 

Jo muutamana aiempana jouluna monessa suomalaiskodissa on valmistettu joulun kunniaksi moderni jouluherkku, glögi-juustokakku.

Jos et vielä ole kokeillut reseptiä, nyt viimeistään kannattaa antaa herkulle mahdollisuus. 

Glögi-juustokakku

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita

Täyte:
0,8 dl sokeria
1 kananmuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä

1. Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

3. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolella.Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään tai vähintäänkin useammaksi tunniksi.

4. Valmista glögikiille muutamaa  tuntia ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin. Anna glögin jäähtyä kunnolla. Älä missään nimessä kaada kuumaa nestettä kakkuun. Kun neste on jäähtynyt, kaada se tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.

5. Poista kakun ympäriltä varovasti irtopohjavuoka. Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja