Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Täydellinen ja helppo jälkiruoka joulupöytään: Muistatko tämän klassikon, joka syntyy pipareista?

Piparijäädyke on tuttu jälkiruoka monelle jo lapsuudesta. Jäädykkeen voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua pakkaseen muhimaan.

Yksinkertaisimmillaan klassinen piparijäädyke syntyy valmistaa pipareista, kermasta, kananmunista ja sokerista. 

Piparijäädyke

4 dl kuohu- tai vispikermaa
4 valkuaista
4 keltuaista
3 dl sokeria
4 dl murskattuja pipareita

Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi, ja lisää joukkoon 1 dl sokeria.

Ota toinen kulho ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 1 dl sokeria.

Sekoita kattilassa keltuaiset ja loput 1 dl sokeria. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes seos hieman sakenee. Anna jäähtyä hetki.

Lisää keltuaissokeriseoksen joukkoon piparit murskattuna, sekä kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti sekoittaen. 

Kaada koko seos kylmällä vedelä huuhdeltuun jäädyke- tai kakkuvuokaan. Sulje vuoka kannella tai foliolla ja laita pakastimeen. Jäädykkeen tulee olla pakastimessa vähintään 5 tuntia.  

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele jäädyke esimerkiksi pipareilla ja marjoilla. 

Resepti: Suomalaisen Työn Liitto

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja