Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tavoitteena täydellinen kakku? Älä unohda tärkeää taikinasääntöä

Kakkua leipoessa ei kannata ahnehtia vuokaan laitetun taikinan määrän kanssa, vaikka tavoitteena olisi leipoa tavallista suurempi kakku.

Yksi tärkeimmistä säännöistä sekä kohoavien kakkujen että muffinssien kohdalla on määrä, jonka taikinaa laittaa vuokaan. Sen kanssa ei kannata olla liian ahne, jos tavoitteena on saada aikaan täydellisen muotoisia leivonnaisia.

VINKKI! Jos taikinaa jää vuoan täyttämisen jälkeen yli, voi sitä käyttää kakun paistamisen jälkeen vaikkapa muutamaan muffinssiin.

Taikinaa vain vuoan puoliväliin saakka

Kun leivonnaisen on tarkoitus kohota uunissa, ei vuokaa tulisi koskaan täyttää yli puolivälin. Sekä kakut että muffinssit kohoavat uunissa välillä yllättävän paljon. Jos vuoan täyttää piripintaan, on todennäköistää että lopputuloksena saattaa olla hurjasti yli vuoan pursuava kakku tai joukko muffinsseja. Kannattaa siis suosiolla tehdä useampi kakku tai hankkia entistä suurempi vuoka, jos tarve vaatii tavallista suuremman kakun.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja