Tätä on pakko kokeilla! Suussasulava Snickers-kakku on takuuvarma hitti
Suussa sulavan Snickers-kakun leipomiseen ei tarvista uunia. Bloggaaja Naomi Robinsonin hittiresepti sopiikin myös laiskan leipurin keittiöön.
Herkullisen Snickers-kakun kerrokset koostuvat itsetehdystä suklaasta, maapähkinävoista ja grahamkekseistä. Kakun kruunaa itse tehdyt karamellikastike ja suklaaganache, joiden päälle ripotellaan Snickers-patukan paloja koristeeksi.
Huomioi, että alla olevan amerikkalaisbloggaajan herkullisen reseptin mittayksiköt on käännetty desilitroiksi.
Pohja:
- 16 grahamkeksiä
- Vanukas:
- 1,5 dl maissijauhoa
- 2 1/3 dl raesokeria
- hyppysellinen suolaa
- 14 1/5 dl täysmaitoa
- 1 rkl vanilja-aromia
- 1 ¾ dl paloiteltua tummaa suklaata
- 1 ¾ dl maapähkinävoita
Yhdistä maissijauho, sokeri, suola ja maito kulhossa ja sekoita huolellisesti. Aseta astia vesihauteeseen kattilan päälle noin 20–25 minuutiksi välillä sekoittaen. Vanukas on valmis, kun se on koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää lopuksi vanilja-aromi. Jaa vanukas kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon suklaa ja toiseen maapähkinävoi. Sekoita.
Karamellikastike:
- 2 1/3 dl sokeria
- 6 rkl vettä
- 4 rkl voita
- ½ dl kermaa
Mittaa sokeri ja vesi pannulle ja anna seoksen lämmetä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanut veteen, kiehauta vesi. Älä sekoita, mutta kääntele pannua varovasti silloin tällöin, jotta seos pysyy ”liikkuvana”. Anna seoksen kiehua, kunnes se muuttuu kullankeltaiseksi. Lisää joukkoon voi ja kerma. Kun seos kuplii kunnolla, sekoita ja nosta seos jäähtymään.
Suklaaganache:
- 1 ½ dl tummaa suklaata paloina
- 1 rkl kermaa
- 4 rkl tomusokeria
- 4–5 rkl lämpöistä vettä
- Snickers-patukoita paloiteltuina koristeeksi
Mittaa suklaa ja kerma kulhoon ja aseta kulho vesihauteeseen. Anna kerman ja suklaan sulaa ja sekoittua muutaman minuutin ajan. Sekoita, kun suklaa on sulanut. Lisää sokeri joukkoon. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita välissä huolellisesti. Nosta seos sivuun jäähtymään.
Valmistusohjeet:
Vuoraa kulho, esimerkiksi uunivuoka, alumiinifoliolla, leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Jätä reunoille reilusti ylimääräistä, jotta kakun saa helposti nostettu kulhosta myöhemmin tarjoiltavaksi. Asettele keksit vuoan pohjalle. Lisää päälle ohut kerros suklaavanukasta. Laita jälleen kerros keksejä päälle. Lisää seuraavaksi kerrokseksi maapähkinävoivanukasta. Jatka kerrosten kasaamista, kunnes ainekset on käytetty. Kaada päälle jäähtynyttä karamellikastiketta ja nosta kulho sivuun jäähtymää. Kaada jäähtyneen kakun päälle kerros suklaaganachea. Viimeistele paloitelluilla Snickers-patukoilla. Koristele lopuksi kakku ohuilla viivoilla karamellikastiketta ja suklaaganachea. Laita kakku jääkaappiin ja anna sen kylmetä noin 8 tuntia tai yön yli.
Bloggaajan vinkki: Tuunaa kakku halutessasi näin
Bloggaaja Naomi Robinson vinkkaa, että halutessaan kakussa voidaan käyttää grahamkeksien sijaan esimerkiksi suklaakeksejä. Maapähkinävoin sijaan kakun välissä voi myös käyttää Nutellaa. Kakun voi jäähdyttää jääkaapin sijaan myös pakastimessa, jolloin lopputulos on jäätelökakkumainen.
Lähde: Bakers Royale -blogi