Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tärkeä tieto kotileipureille: 3 eri tapaa estää taikinan tarttuminen sormiin

Sormiin tarttuva taikina on jokaiselle kotileipurille varmasti tuttu juttu. Näillä kolmella keinolla teet taikinan leipomisesta mukavampaa!

Miten sinä pidät kätesti taikinattomina vaivatessasi pullataikinaa? Kokeile vaikkapa näitä kolmea vinkkiä:

1. Kenties perinteisin tapa on pitää taikina tarttumattomana jauhojen avulla. Pidä siis kätesi jauhoisina vaivauksen ajan ja ne on helppo pestä leivontaurakan jälkeen.

2. Kun vaivaat taikinaa, voit myös kastaa kätesi jauhojen sijaan oliiviöljyyn. Tälläkään tyylillä taikina ei tartu käsiin. Kädet voi tosin olla hieman hankalampaa pestä oliiviöljystä kuin jauhosta.

3. Kastele kätesi kylmällä vedellä. Tämä on helppo ja tehokas tapa pitää kädet taikinasta puhtaina. Pidä kätesi kosteina koko taikinan käsittelyn ajan. Mitä lämpimämmäksi ja kuivemmaksi kätesi muuttuvat, sitä enemmän taikina tarttuu käsiisi.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja