Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tämän herkkulahjan ehdit valmistaa vaikka viime tipassa! Poimi talteen hurmaavan suklaamakeisen resepti

Piparminttuiset suklaaruudut ovat täydellinen viime hetken lahja, sillä ne ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa. Sinun ei tarvitse kuin sulattaa suklaata.

Nämä punavalkoisilla piparminttukarkeilla koristellut suklaapalat hurmaavat niin maullaan kuin ulkonäöllään. Palojen salaisuus piilee hyvässä suklaassa, joten sen kanssa ei kannata ryhtyä kitsastelemaan. Paloihin saadaan makua myös suklaan joukkoon lorautettavasta piparminttuaromista, joka antaa paloihin jouluista makua. 

Kun levyn muotoon valmistettava suklaa on jähmettynyt, se paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja pakataan kauniisiin lahjapakkauksiin. Purkkeihin tai sellofaaniin käärityt suklaapalat ilahduttavat saajansa taatusti. 

Piparminttu-suklaaruudut 

450 g valkoista suklaata
450 g tummaa suklaata
n. 300 g piparminttukarkkeja
½ tl piparminttuaromia
1 tl margariinia

Riko piparminttukarkit muovipussin avulla ja siirrä noin neljännes karkeista sivuun. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata paloiteltu tumma suklaa joko mikrossa tai kattilassa. Sulata margariini mikrossa ja lisää joukkoon piparminttuaromi. Kaada puolet rasva-piparminttuaromiseoksesta sulatetun suklaan joukkoon. Kaada suklaa leivinpaperin päälle ja jätä odottamaan huoneenlämpöön.

Sulata valkoinen suklaa ja lisää loppu voi-aromiseos joukkoon. Lisää valkoisen suklaan joukkoon myös ¾ osaa murskatuista piparminttukarkeista. Levitä valkosuklaaseos tasaiseksi kerrokseksi tummasuklaakerroksen päälle lastaa apuna käyttäen. Lisää pinnalle loput piparminttumakeiset.

Anna kovettua huoneenlämmössä, ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Tämä vie muutaman tunnin. Jos sinulla on kiire, voit laittaa suklaan jähmettymään jääkaappiin, mutta älä unohda sitä sinne yli 20 minuutiksi.

Resepti: Tidymom

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja