Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tämä terveellinen leivontatrendi korostuu nyt Suomessa jo muuta Eurooppaa vahvemmin – joko olet itse kokeillut?

Suomalaisessa leivonnassa korostuu entistä enemmän terveellisyyden ja luonnollisuuden arvostus, Dr. Oetkerilta kerrotaan. Jo muuta Eurooppaa vahvemmin suomalaisessa leivonnassa näkyy sokerin välttely sekä innostus raakakakkuihin.

Dr. Oetkerin mukaan suomalaisia leipojia mietityttää yhä enemmän raaka-aineet sekä niiden sisältämät lisäaineet. Leipojat ovat alkaneet suosia yhä enenevissä määrin vegaanisia, gluteenittomia ja lisäaineettomia tuotteita ja reseptejä.

Raaka-aineista suosiotaan ovat kasvattavat luonnollisiksi mielletyt aineet, kuten tumma sokeri, kookos, matcha ja luonnolliset siirapit.

– Maustamiseen käytetään mieluummin luontaisia makuja, kuten vaniljaa. Leivonnaisten koristelussa suositaan esimerkiksi marjoja, hedelmiä ja syötäviä kukkia, kertoo Dr. Oetkerin leivontatuotteiden asiantuntija Katariina Iivonen yhtiön tiedotteessa.

Sokeria pyritään vähentämään

Luomutuotteiden myynti kasvaa, mutta se on vielä Suomessa vähäisempää kuin muissa Pohjoismaissa. Sen sijaan koko muuta Eurooppaa innokkaammin suomalaiset välttelevät sokeria ja leipovat raakakakkuja.

– Sokerin välttely näkyy esimerkiksi sellaisena, että leivonta painottuu enemmän jouluun, juhlapyhiin ja viikonloppuihin. Myös suolaisia asioita leivotaan enemmän, Iivonen kertoo MTV:lle.

Iivosen mukaan sokerin välttely näkyy leivonnassa myös niin, että leivottaessa sokerin määrää vähennetään eli sokeria lisätään vähemmän kuin reseptissä sanotaan.

Myös nopeita hiilihydraatteja pyritään välttämään, ja tavallinen vehnäjauho korvaamaan resepteissä esimerkiksi täysjyvävaihtoehdoilla sekä vaikkapa manteli- ja kookosjauholla.

Raakakakut innostavat

Muuta Eurooppaa vahvemmin suomalaisia kiinnostavat myös raakakakut. Raakakakkujen ideana on, että ne valmistetaan kuumentamattomista raaka-aineista eikä niitä paisteta uunissa.

Näissä leivonnaisissa sokerit, viljat ja maitotuotteet on korvattu esimerkiksi pähkinöillä, hedelmillä, marjoilla, raakakaakaolla ja kylmäpuristetuilla rasvoilla.

Jos raakakakut ovat vielä tuntemattomia herkkuja, suosittelee Iivonen lähtemään liikkeelle kokeilemalla ensin itselle tuttuja makuja.

– Kannattaa myös valmistaa raaka-aineiden saatavuus, löytyykö niitä omasta lähikaupasta. Monesti resepteissä voi olla aika erikoisia ainesosia, Iivonen sanoo.

Raakakakkuihin voit tutustua kokeilemalla esimerkiksi tätä mansikkaista raakasuklaapiirakkaa tai mangojuustokakkua.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja