Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tämä herkullinen voileipäkakku on itsenäisyyspäivän takuuvarma suosikki – täynnä suomalaisia makuja!

Voileipäkakku on klassikkoherkku, joka sopii juhlaan kuin juhlaan. Tällä kertaa voileipäkakku kätkee sisäänsä suomalaisia makuja; kylmäsavulohta ja metsäsieniä.

Makea saaristolaisleipä ja suolainen kylmäsavulohi muodostavat täydellisen makuparin tässä pyöreään muotoon kasatussa voileipäkakussa. 

Voileipäkakku kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotte maut ehtivät tasaantua ja kakku hyytyä kunnolla. 

Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku

Pohja:
150 g saaristolaisleipää, murskattuna
75 g voita, sulatettuna

Täyte:
540 g metsäsienisalaattia
150 g kylmäsavulohta, kuutioituna
1/2 punasipuli, hienonnettuna
1 dl tuoretta tilliä, hienonnettuna
1/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria, rouhittuna
hyppusellinen valkopippuria
1/3 dl vettä
5 kpl liivatelehtiä

Valmista pohja. jauha leipä hienosi murskasi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Leikkaa irtovuoan pohjalle (22–24 cm) leivinpaperi ja painele leipäseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää sienisalaatin joukkoon lohi, sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet veteen. Sekoita massan joukkoon tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita kelmu päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. koristele kylmäsavulohella, mädillä, tillillä ja punsipulilla.

Resepti: Saarioinen

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja