Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Takuuvarma täytekakku! Tämän isänpäiväherkun lapsikin osaa tehdä

Täytekakku on koko perheen suosikkiherkku, joka maistuu taatusti myös sunnuntaina juhlittaville isille. Poimi talteen helpon täytekakun resepti, jonka toteus onnistuu jopa lapselta!

Perinteisen täytekakkupohjan valmistaminen ei vaadi tarkkoja mittoja ja monimutkaisia työvaiheita, vaan ainesosien mittaaminen käy kätevästi myös lasin tai mukin avulla. Loppu hoituu ainekset sekoittamalla. 

Valmis kakkupohja leikataan, kostutetaan ja täytetään isän suosikkitäytteillä, kuten hillolla, banaanilla, marjoilla tai maustetulla rahkalla. Kun komeus on kuorrutettu kermalla, monien lasten suosikkihomma, koristelu voi alkaa. 

Koristelun kanssa vain mielikuvitus on rajana. Väriä kahvipöytään tuo esimerkiksi värikkäillä suklaarakeilla koristeltu täytekakku.

Täytekakkupohjan perusohje

24–26 cm kakkuvuoka (n. 2,5 l)

Pohja:
1 lasillinen kanamunia
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Täyte ja koristelu:
kostutukseen mehua
2 dl kuohukermaa
hilloa, banaania, karkkeja, suklaata, nonparelleja

Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia.

Katso videolta, kuinka täytekakun leipominen onnistuu viisivuotiaalta lapselta. 



Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja