Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Taivaallisen herkulliset ja terveelliset browniet syntyvät yllättävästä ainesosasta – näitä herkkuja ei voi jättää yhteen palaan

Ihanan suklaiset browniet ovat niin herkullinen leivonnainen, että kerralla voisi syödä vaikka koko pellillisen. Onneksi silloin oiva vaihtoehto ovat terveellisemmät ja täyteläiset bataattibrowniet!

Browniet ovat alun perin amerikkalainen, mehevä suklaaleivonnainen, mutta ne ovat löytäneet tiensä jo aikoja sitten myös suomalaisten suihin.

Huffington Post -sivusto jakaa Ella Millsin supersuositun astetta terveellisemmän brownie-reseptin, jossa ihana pehmeä maku ja koostumus tulevat bataatista! Aineksista on pudotettu pois niin vehnäjauho, voi kuin sokerikin, ja ne on korvattu terveellisimmillä, ravintorikkailla vaihtoehdoilla.

Terveellisemmistä ainesosista huolimatta browniet ovat syntisen hyviä, meheviä ja suklaisia, aivan kuin tavallisetkin browniet!

Bataattibrowniet, kymmenelle

500 grammaa bataatteja (eli noin kaksi keskikokoista)

12 kivetöntä taatelia

6 ruokalusikallista vaahterasiirappia

100 grammaa jauhettuja manteleita

2 ruokalusikallista sulatettua kookosöljyä

Hippusellinen suolaa

100 grammaa hienonnettuja kaurahiutaleita

6 ruokalusikallista leivontakaakaojauhetta

Kuorrutus

2 ruokalusikallista kookosöljyä

2 ruokalusikallista mantelivoita

1 ruokalusikallinen vaahterasiirappia

2 ruokalusikkalista kaakaojauhetta

Valmistus

Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen tai 200 asteeseen, jos asetusta ei ole. Kuori bataatit, ja leikkaa ne isoiksi palasiksi. Aseta palaset höyryttimeen ja höyrytä niitä noin 20 minuutin ajan, kunnes bataatti on todella pehmeää.

Vaihtoehtoisesti voit pehmentää bataatin myös uunissa. Bataatit ovat valmiita, kun ne alkavat haarukalla koskiessa hajota.

Laita pehmeät bataatit ja taatelit yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Lisää erilliseen kulhoon loput ainekset ja sekoita joukkoon bataattitaateliseos. Sekoita kunnolla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20x20 -senttimetrin kokoiseen vuokaan. Paista uunissa 45–50 minuuttia, kunnes brownien lävistäessä haarukkaan ei tartu enää taikinaa.

Ota browniet pois uunista ja uunivuoasta, ja jätä pöydälle jäähtymään noin 10 minuutiksi. Jäähtymisaika on tärkeä, jotta koostumus tulee oikeanlaiseksi.

Kun browniet ovat uunissa, voi samalla tehdä kuorrutteen. Sulata kaikki kuorrutusainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Aseta kuorrute pakastimeen 15 minuutiksi, ja sen jälkeen vielä toiseksi 15 minuutiksi jääkaappiin.

Anna brownieiden jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista, jotta kuorrutus ei lähde valumaan niiden päältä. Levitä kuorrute brownieiden päälle, leikkaa kuutioiksi ja nauti!

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja