Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Taivaallinen suklaaherkku, joka syntyy vain ainekset sekoittamalla – tämä superhelppo kakku hurmaa niin isän kuin juhlavieraat!

Suussasulava mutakakku on klassinen herkku, joka ei koskaan mene pois muodista! Tämä pehmeän suklainen herkku toimii erinomaisesti niin täyteläisenä jälkiruokana kuin ylellisenä kahvipöydän herkkuna.

Marraskuun 7. päivä vietetään mutakakku-teemapäivää, ja mikä olisikaan parempi syy pyöräyttää perheen iloksi syntisen suklainen kakku. Teemapäivän lisäksi resepti kannattaa painaa mieliin myös viikonloppuna vietettävää isänpäivää silmällä pitäen.

Suussa sulava mutakakku maistuu taatusti sellaisenaankin, mutta voit halutessasi tarjoilla sen kanssa kevyesti vatkattua kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai marjoja.

Jos haluat, että kakkusi jää sisältä todella tahmeaksi, ota se pois uunista vähän ennen suositeltua kypsennysaikaa.

Mutakakku (n. 10 palaa)

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoa 
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 maustemitallinen suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen, 22-senttinen vuoka. Sulataa voi kattilassa. Riko kananmunat astiaan ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita. Lisää joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 17–20 minuuttia, kunnes kakku on kypsynyt reunoilta, mutta löysä keskeltä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Ripottele kakun pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja