Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Syötävän suloisia! Hurmaavien pääsiäismuffinsien salaisuus piilee pursotuksessa

Linnunpesiksi ja tipuiksi koristellut muffinsit hurmaavat pääsiäisvieraat. Kuorrutus onnistuu sopivalla tyllalla ja koostumukseltaan oikeanlaisella kuorrutteella. 

Kotileipuri Salla Kinnunen valmisti pääsiäisen kunniaksi minttusuklaisia pääsiäismuffinseja, jotka hän kuorrutti kauniiksi ruohotyllan avulla. Pursottaminen voi Kinnusen mukaan tuntua aluksi haastavalta, mutta kun hoksaa tekniikan, koristelu käy helposti. 

Kuorrute sopii mille tahansa muffinseille. Reseptin muffinsien perustaikinaan ja lukuisiin muunnelmiin löydät täältä

Pääsiäisen muffinsikuorrute

2 dl vispikermaa (Flora Vispi)
tomusokeria (sen verran, että maku on hyvä ja koostumus tanakka)
tummaa kaakaojauhetta (sen verran, että väri on sopivaa)
keltaista elintarvikeväriä

pääsiäiskarkkeja, tummaa suklaata ja keltaista sokerimassaa

Vaahdota vispikerma ja ota osa vaahdosta erilleen. Lisää toiseen osaan tomusokeria ja tummaakaakaojauhetta ja vaahdota hyväksi vaahdoksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota myös toinen osa vispikermaa tanakaksi vaahdoksi, lisää keltainen väri ja mausta tomusokerilla. Laita jääkaappiin odottamaan.

Tee linnunpeämuffinsit: Laita kaakaovaahto pursotuspussiin ja pursota linnunpesä ruoho- tai spagettityllalla. Pursota reippaasti ja mahdollisimman yhtäjaksoisesti. Aseta pääsiäismunakarkit pesän sisälle.

Tee tipumuffinsit: Laita keltainen vaahto pursotuspussiin ja lähde pursottamaan kuorrutetta ruohotyllalla. Halutessasi voit laittaa esimerkiksi pääsiäismunakarkin muffinssin päälle, jolla muffinsiin saadaan korkeutta. Kun pursotat tipua, vedä pursotinta aina itseesi päin niin "ruoho" nousee nätisti. Pursota muffinssin päällinen kauttaaltaan. Tässä täytyy olla nopea, jotta vaahto pysyy hyvänä pursottaa. Pursotuspussia voi välillä pitää pakasteessa, jos ruohotylla ei meinaa toimia.

Muotoile tipun nokka sokerimassasta ja aseta nokka paikoilleen. Sulata pienessä muovipussissa pala suklaara, tee pussiin reikä ja pursota leivinpaperille tipulle silmät. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja aseta tipulle silmät, kunhan suklaa on jähmettynyt.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja