Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Syötävä Coca-Cola-pullo! Hittikakku saa vieraat hieraisemaan silmiään

Upea kokiskakku rakentuu pulloon valetuista suklaakuorista ja kolan makuisesta täytteestä. Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin, tällä reseptillä taatusti onnistut!

Viime aikoina sosiaalinen media on kohissut limsapulloihin rakennetuista kakuista. Yksi oman taidonnäytteensä julkaisseista on Hyypiön elämää -bloggari Outi Hyytiä, joka valmisti kakun tyttärensä syntymäpäiville.

Vaikka kakku saattaa näyttää monen kotileipurin mielestä haastavalta, Outin mukaan välillä on mukava kokeilla jotain täysin tavallisesta poikkeavaa leipomusta.

Kakku valmistetaan käyttämällä muottina tyhjää ja puhdistettua 1,5 litran Coca-Cola-pulloa. Muista ottaa talteen pullon etiketti ja korkki.

Coca-Cola-pullokakku

1,5 litran tyhjä Coca-Cola-pullo
500 g suklaata
(Mitä tummempaa suklaata käytät, sitä tummempi cola-pullosta lopulta tulee.)

Puolita ja puhdista muovinen pullo huolellisesti. Kaada sulatettua suklaata pullonpuolikkaiden sisään ja kallistele niin, että suklaakuorrutetta tarttuu joka kohtaan.

Valuta ylimääräinen suklaasula pois ja anna puolikkaiden jähmettyä jääkaapissa noin vartin ajan. Toista kolme kertaa ja anna jähmettyä lopuksi jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Voit vamistaa kuoret hyvin jo edellispäivänä, ja säilyttää yön yli jääkaapissa. 

Täyte:

3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
puoli desiä Soda Streamin Cola-tiivistettä
100 g vaniljatuorejuustoa

Suklaista käärretorttupohjaa. (Katso resepti suklaiseen kääretorttupohjaan täältä.)

Irrota muovi suklaasta ja lado suklaakuoreen vuorotellen kolajuomalla kostutettua kakkupohjaa ja täytettä. Yhdistä puolikkaat ja koristele kakku pullosta irrotetulla etiketillä ja korkilla. Halutessasi voit kiinnittää saumat sulatetulla suklaalla.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja