Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suussa sulava mansikkatiramisu on kesän takuuvarma hitti – tämä jälkiruoka ei petä koskaan!

Mansikkatiramisu on kesäinen ja makea jälkiruoka, joka hivelee makuhermoja.

Tiramisu on pehmeä italialainen jälkiruoka, joka maustetaan perinteisesti espressokahvilla. Tällä kertaa tiramisu saa makunsa kesäisitä mansikoista ja makeasta valkosuklaasta. Tämä jälkiruoka sopii siis erinomaisesti myös niille, jotka eivät kahvin mausta niin välitäkään. 

Makea mansikkatiramisu hivelee makuhermoja. Allt Om Mat -sivusto kertoo, kuinka se tehdään. 

Mansikkatiramisu (10:lle):

Ainesosat:

1 pkt (200g) savoiardi-keksejä
500 g mansikoita

Vaniljakreemi:
1 vaniljatanko
2 kananmunaa
1 dl hienosokeria
Puoli rasiaa mascarponejuustoa ( á 250 g)
1 dl turkkilaista jogurttia

Koristeluun:
2 rkl tomusokeria
100 g valkosuklaata

1. Halkaise vaniljatanko kahtia. Kaavi pois siemenet. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri sekä vaniljan siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Vaniljakreemi: Sekoita mascarpone ja jogurtti. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarponen ja jogurtin sekaan.

4. Poista mansikoista kannat. Muussaa puolet mansikoista sauvasekoittimella kulhoon. Kuutioi loput. Kaada muussatut mansikat kulhoon ja kasta keksit siihen yksitellen.

5. Annostele keksit laseihin. Pilko pienemmiksi, jos tarvetta. Levitä päälle mansikkaseosta.

6. Annostele päälle vaniljakreemiä. Anna olla jääkaapissa noin tunnin ajan. Ota pois jääkaapista ja laita päälle loput mansikat. Siivilöi päälle tomusokeria. Raasta päälle suklaata.

Lähde: Alltommat.se

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja