Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Superhelppo Runebergin kakku – valmistuu nopeasti vaikkapa yllätysvieraille

Mitä olisi Runebergin päivä ilman herkullisia runebergintorttuja? Tällä kertaa tuttu leivonnainen valmistetaan kakun muotoon raaka-aineista, jotka sopivat myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. 

Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta.

Kun valmistat Runebergin tortun kakun muotoon, säästät sekä aikaa että vaivaa. Tässä Tyhjä ajatus -blogia pitävän Sarandan luomuksessa taikinan salaisuus piilee omenasoseessa, joka sekä kostuttaa että maustaa tuttua herkkua.  

Vegaaninen Runebergin kakku ei vaadi esivalmisteluja tai monimutkaisia valmistusprosesseja, joten tämä kakku sopii tarjoiltavaksi myös yllätysvieraille. Kokeile ja ihastu! 

Ainesosat:

1,5 dl haluamaasi öljyä (kookos-, oliivi- tai rypsiöljyä)
1 dl sokeria
2 dl omenasosetta
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Koristeluun:

1 tl vettä +1 dl tomusokeria/
tai valmista sokerimassaa 
vadelmahilloa

Tee näin:

Sekoita öljy, sokeri ja omenaose keskenään kulhossa. Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä seokset keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pieneen, öljyttyyn vuokaan. 

Paista kakku 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

Koristele jäähtynyt kakku levittämällä keskelle hilloa ja pursota hillokeskiön ympärille vedestä ja tomusokerista sekoitettua sokerimassaa.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja