Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Superhelppo juustokakku valmistuu 15 minuutissa – täydellinen vaikka isänpäiväksi!

Isänpäiväkakku ei tätä helpommaksi muutu! 

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Liisa Westerbergin 15 minuutin juustokakku on niin helppo valmistaa, että kokemattomampikin leipuri onnistuu helposti. 

Kakku on nopeudestaan huolimatta herkullinen ja se sopii hyvin tarjottavaksi vaikka isänpäivänä. Sen valmistamiseen voi osallistua myös perheen pienimmät herkuttelijat.

15 minuutin helppo juustokakku

6–8 palaa

Pohja

150 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
40 g voita

Täyte

350 g mascarpone-juustoa
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 rkl luontaista vaniljasokeria
1 luomu sitruuna
5-10 mansikkaa

Koristelu

tuoreita marjoja

1. Öljyä ja tomusokeroi kakkurengas tai irtopohjavuoan reuna (halk. 15 cm). Aseta rengas suoraan tarjoiluastialle.

2. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteen joukkoon. Vatkaa täyte paksuksi, tasaiseksi vaahdoksi. Pilko mansikat ja sekoita täytteen joukkoon. Älä sekoita liikaa ettei täyte juoksetu ja muutu rakeiseksi. Levitä täyte mahdollisimman tiivisti pohjan päälle.

4. Poista rengas kuumentamalla sitä ulkopuolelta hieman kaasupuhaltimella tai kuumaan veteen kostutetulla pyyhkeellä. Liu’uta rengas pois kakun ympäriltä. Koristele tuoreilla marjoilla.

Lähde: Makeaa marjoista ja hedelmistä, Liisa Westerberg, (Readme.fi 2016)

Kokeile myös ihanaa After eight -kakkua!

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja