Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suomalaisten yleisin virhe joulutorttujen valmistuksessa – ethän sorru tähän?

Katso videolta vinkit joulutorttujen oikeaoppiseen valmistukseen. Videolla näytetään myös, miten tuunaat tortuista upeita kukanmuotoisia versioita.

Laitatko sinä joulutorttuihin hilloa ennen vai jälkeen taittelun?

Suomalaisten yleisin virhe joulutorttujen leipomisessa lienee väärä valmistusjärjestys. Jos valmistat joulutorttuja valmiista pakastetaikinasta, hillo tulisi laittaa torttuun vasta taittelun jälkeen. Muutoin vaarana on tortun "räjähtäminen" uunissa, eli kauniisti taitellut kulmat eivät pysy muodossaan.

Älä voitele joulutorttuja kananmunalla!

Tiesitkö, että pakastetaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi myöskään voidella kananmunalla? Voitelu vaikuttaa merkittävästi taikinan kohoamiseen.

Jos sen sijaan valmistat torttutaikinan itse, kannattaa toimia päinvastoin: Silloin hillo laitetaan torttuihin ennen taittelua ja tortut voidellaan kananmunalla.

Katso myös, miten voit valmistaa kotona söpöjä minijoulutorttuja:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja