Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suomalaisten suosikkiruoka entistä nopeammin! Kaksi näppärää kikkaa, jotka nopeuttavat lasagnen valmistusta huomattavasti

Suomalaisille rakkaan arkiruoan, lasagnen, valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja tuorejuustosta valmistuva kastike.

Lasagne kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, mutta moni saattaa vierastaa tämän ruoan pitkää valmistusaikaa. Kypsymisaikaa voi kuitenkin lyhentää muutamalla helpolla niksillä.

Yksi helppo kikka on käyttää juustokastikkeeseen hitaasti sulavan juustoraasteen sijaan tuore- tai sulatejuustoa. Maustettuja tuore- tai sulatejuustoja käyttämällä saat tuttuun ruokaan myös helposti uusia makuja. 

Aikataulupaineiden kanssa kamppailevan kannattaa liottaa lasagnelevyjä ennen vuoan kokoamista vedessä. Tämä työvaihe pehmentää levyjä ja nopeuttaa näin ollen ruoan kypsymistä. Nopeutta arvostavien kannattaa myös kokeilla kuivapastan vaihtamista nopeasti kypsyviin tuorepastalevyihin, jotka voit vaihtoehtoisesti joko ostaa valmiina tai valmistaa itse.

Reseptiä varten tarvitaan yksi annos tuorepastataikinasta tehtyjä lasagnelevyjä. Jos et omista pastakonetta, voit kaulia taikinan ohueksi perinteistä kaulinta käyttäen. 

Lohilasagne tuorepastasta

Lohikastike:
50 g voita tai margariinia
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
400 g kirjolohta tai muuta kalaa suikaleina
1 tlk tomaattimurskaa (n. 400 g)
2-3 dl vettä
200 g ananasmurskaa
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria

Juustokastike:
50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa tai maitojuomaa
200 g tuorejuustoa (lohenmakuista)
1–2 tl tilliä
(juustoraastetta)

tuorepastasta valmistettuja lasagnelevyjä

Valmista lohikastike. Hauduta sipulisilppu voissa miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli ja ra'at kalasuikaleet. Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa.

Valmista juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa, mausta.

Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros tuorelasagnelevyllä. Tee vuokaan 4–6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta.

Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea. Pikkuvuoissa paistoaika on hieman lyhempi. Anna ruuan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja