Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suomalaiset: "Ihmiset, jotka osaavat leipoa, tekevät vaikutuksen"

Tuoreessa pohjoismaalaisille teetetyssä kuluttajatutkimuksessa selvisi, että arvostus leipomista kohtaan on nousussa. Suomalaiset pitävät arvossa ihmisiä, jotka ovat taidokkaita leipureita.

Kuluttajatutkimuksessa selvisi, että 64 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että ihmiset, jotka osaavat leipoa, tekevät vaikutuksen taidoillaan. Yhtenä syynä tähän on se, että arvostus isovanhempien elintapoja kohtaan on nousussa, ja moni hakee inspiraatiota arkeen vanhemmilta sukupolvilta.

Suomalaisten lisäksi myös muut pohjoismaalaiset ovat erityisen innokkaita leipureita. Vuodesta 2006 alkaen hakusana "leipoa" on nostanut jatkuvasti suosiotaan Google-hakuna.

Kuluttajatutkimuksessa selvisi, että 10 prosenttia tanskalaisista leipoo peräti useammin kuin kerran viikossa. Kaikkein paras itsetunto leipomisen suhteen sitä vastoin on ruotsalaisilla, joista 48 prosenttia pitää itseään hyvänä leipurina.

Tulokset on saatu kvantitiivisesta kuluttajatutkimuksesta, joka suoritettiin OBH Nordican ja Kairos Futuren toimesta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa asuville vastaajille vuonna 2013. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 4200 henkilöä, joista 1000 oli tanskalaisia, 1000 norjalaisia, 1100 suomalaisia ja 1100 ruotsalaisia.

Lähde: The OBH Nordica, Home Cooking Report

MTV LIFESTYLE

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja