Sara La Fountainin herkulliset suklaacookiet sulavat suussa – tämä resepti tuo Amerikan kotikeittiöösi
Cookiet ovat amerikkalaisten leivonnaisten klassikoita. Tämän Sara La Fountainin reseptin salaisuus piilee kolajuomaa sisältävässä kuorrutteessa.
Kokki Sara La Fountainin suklaarouhetta ja pekaanipähkinää sisältävät cookiet ovat parhaimmillaan pinnalta rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä. Näitä helppotekoisia keksejä voi leipoa hyvin lastenkin kanssa, ja ne sopivat erinomaisesti tarjoiltavaksi niin arjen herkkuhetkiin kuin vähän juhlavampaankin tilaisuuteen.
Coca-cola cookiet
6 dl vehnäjauhoa
1/2 tl ruokasoodaa
225 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2,5 dl ruokosokeria tai vaalea muscovado-sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia
1 appelsiinin kuorta
1 dl suklaarouhetta
1 dl pekaanipähkinää rouhittuna
Kuorrutus:
2–3 dl tomusokeria
2–3 rkl Coca-Colaa
Vatkaa voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää vanilja ja appelsiininkuori. Sekoita vehnäjauho ja sooda. Lisää vehnäjauhot voi-muna-sokeri-seokseen. Lisää lopuksi suklaa ja pähkinät. Tee noin ruokalusikan kokoisia palloja uunipellille. Jätä pari senttiä keksien väliin. Ne leviävät paistettaessa.
Paista uunissa 180 astetta 8–12 minuuttia riippuen keksien koosta. Reunojen tulee hieman ruskistua, mutta älä paista liikaa jotta ne eivät kuivu. Kun keksit ovat jäähtyneet, tee kuorrutus sekoittamalla kulhossa tomusokeri ja Coca-Cola.
Koristele keksit kuorrutteella ja tarjoa jäätelön kera.