Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Säilytätkö pipareita pitkään? Muista tämä paistokikka

Jos pipareita on tarkoitus säilyttää joulun ilona pitkään tai niistä aikoo koota piparitalon, kannattaa kiinnittää erityishuomiota pipareiden paistoaikaan.

Kondiittorimestari Petri Hiltunen kuopiolaisesta konditoria Bebestä vinkkaa, että pitkään huoneenlämmössä esillä säilytettäviksi tarkoitettujen pipareiden paistoaikaan kannattaa kiinnittää huomiota. Syy tähän on se, että jo hieman raakojen pipareiden rakenne saattaa kärsiä säilytyksestä.

– Pidempiaikaista säilytystä varten kannattaa paistoa jatkaa muutama minuutti, jotta taikina ei jää hirveän kosteaksi ja siten lässähdä. Tämä ennen kaikkea, jos rakennelmasta haluaa tehdä vähän normaalia isompaa, useamman valtavan piparkakkutalon itse rakentanut Hiltunen vinkkaa.

Jos piparitalon aikoo rakentaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa, kannustaa ammattilainen kärsivällisyyteen. Ideasta ei kannata luopua heti pienten vastoinkäymisten myötä, vaan ongelmiin voi varautua jo etukäteen varaamalla hieman enemmän taikinaa rikkoutuvien osien varalle.

– Taikina ei ole tiiliskiveä, joten myös varmasti osia rikkoontuu ensikertalaisilla, Hiltunen toteaa.

Katso myös piparinleivonnan SM-kisojen voittajan Linda Järvisen haastattelu:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja