Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Resepti, jota on pakko kokeilla: Taivaallinen juustokakku on jokaisen kinuskin ystävän unelma

Uunissa paistettava kinuskijuustokakku viimeistellään kinuskikastikkeella ja pähkinöillä. Tämä kakku ei jätä sokerihammasta kolottamaan! 

Keskiviikkona 14.11 vietetään virallista juustokakkupäivää! Tätä herkullista merkkitapausta voi juhlistaa leipomalla esimerkiksi Kinuski-juustokakun Ruokatorstain Helpot ja hyvät -reseptikirjan ohjeella.

Kakku kannattaa paistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä ja tekeytyä rauhassa ennen koristelua.

Kinuski-juustokakku (10 annosta)

Pohja:
200 g digestive- tai Bastogne-keksejä
75 g voisulaa

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1¼ dl sokeria
3 kananmunaa
½ vaniljatanko
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna

Päälle:
150 g macadamiapähkinöitä
1 dl sokeria
noin 2 dl kinuskilevitettä
(esimerkiksi Bonne Maman)

Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-23 cm:n irtopohjavuokaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet.

Tee täyte: Vatkaa juusto, sokeri ja munat tasaiseksi. Mausta vaniljatangon siemenillä, sitruunamehulla ja sitruunan kuoriraasteella.

Kaada seos keksipohjalle. Paista 175-asteisessa uunissa 50–65 minuuttia, tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä. Kakun keskiosa saa jäädä hieman ”hyllyväksi”. Anna jäähtyä.

Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. (Voit tehdä kakun myös tarjoilua edeltävänä päivänä.)

Mittaa sokeri tasaiseksi kerrokseksi isolle paistinpannulle. Lämmitä sokeria keskilämmöllä ilman sekoittamista, kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Laita pähkinät pannulle ja sekoita sokeri nopeasti pähkinöihin. Nosta seos leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irrottele pienemmiksi paloiksi.

Lämmitä kinuskilevitettä hetki varovasti mikrossa tai kattilassa. Valuta se kakulle. Koristele pähkinöillä.

Lähde: Katja Bäcksbacka, Laura Kaapro: Ruokatorstain Helpot ja Hyvät, Livonia Print 2018 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja