Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Rakastatko mansikkamargaritoja? Siinä tapauksessa tämä kakkuresepti sopii sinulle täydellisesti!

Makean kirpeä mansikkamargaritakakku sopii täydellisesti kesäisten illanistujaisten tarjoiluihin. Kakku saa makua tequilasta, limestä ja marengilla makeutetuista mansikoista.

Tätä kakkua varten tarvitset yleiskoneen, kolme pyöreää kakkuvuokaa sekä lämpömittarin. Kakun kuorrute tehdään sveitsiläisestä marengista, jonka valmistuksessa lämpötilan tarkkailu on tärkeää.

Katso kakun alkuperäinen resepti kuvineen täältä. Resepti on Beyond Frosting -blogista.

Mansikkamargaritakakku

Kakkupohja:

4,5 dl (380 g) sokeria
reilu 1 dl (118 ml) öljyä
3 isoa kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
reilu 1 dl (118 ml) kevyttä hapankermaa
2 ison limen kuorta raastettuna
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl limen mehua
0,5 dl vaaleaa tequilaa
0,5 dl maitoa

Kuorrute:

4,5 dl mansikoita pilkottuna pieneksi
7 dl (680  g) suolatonta voita
6 dl sokeria
10 kananmunanvalkuaista
2 limen kuori raastettuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota valmiiksi esiin kolme pyöreää, halkaisijaltaan 20-senttimetristä kakkuvuokaa. Aseta pohjille leivinpaperia ja voitele vuokien reunat.

Sekoita isossa taikinakulhossa sokeri, öljy, kananmunat ja vanilja-aromi, kunnes öljy ja kananmunat ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää joukkoon hapankerma ja limenkuori ja sekoita.

Yhdistä omassa kulhossaan kuivat aineet. Lisää puolet jauhoista taikinan joukkoon, sekoita huolellisesti, ja lisää sitten loput jauhot.

Sekoita joukkoon maito samalla taikinaa vatkaten.

Annostele taikina kolmeen pyöreään kakkuvuokaan. Paista taikinapohjia 175-asteisessa uunissa 20–23 minuuttia. Taikinavuokia kannattaa pyöräyttää paiston aikana, jotta ne paistuvat tasaisesti. Kakkupohjat ovat kypsiä, kun niihin pistää tikulla, eikä taikinaa jää tikkuun kiinni.

Valmista kuorrutus. Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Voit käyttää mansikanpalat nopeasti tehosekoittimesta, jolloin osa mansikoista sekoittuu pureeksi, mutta mukaan jää vielä rakennetta. Aseta mansikat sivuun.

Kuumenna isossa kattilassa vesi kuumaksi, ei aivan kiehuvaksi, ja aseta päälle taikinakulho. Vesi ei saa osua taikinakulhon pohjaan.

Sekoita sokeri ja kananmunanvalkuaiset taikinakulhossa, kunnes seos on lämpötilaltaan 60–65-asteista. Käytä apuna lämpömittaria. Sokerin pitäisi olla tässä vaiheessa sulanut kokonaan valkuaisten joukkoon. Tässä vaiheessa tulee olla tarkkana, jotta valkuaiset eivät ala kypsentyä. Nosta seos sivuun.

Sekoita seosta seuraavaksi yleiskoneella ensin hitaammalla nopeudella noin kahden minuutin ajan. Aseta nopeus keskinopeudella ja jatka sekoittamista 3–5 minuutin ajan. Seoksen tulisi muuttua nyt väriltään valkoiseksi. Aseta yleiskone nyt nopeammalle ja tarkkaile marengin rakennetta. Marenki alkaa hiljalleen muuttua kiiltäväksi ja rakenteeltaan kiinteämmäksi. Sekoita 5–8 minuuttia.

Marenki on valmista, kun pinta on kiiltävä ja koostumus kermavaahdon kaltaista. 

Aseta yleiskoneen nopeus keskivaiheille ja lisää marengin joukkoon voi pieni nokare kerrallaan. Lisää voita vasta, kun edellinen nokare on kokonaan sekoittunut marengin joukkoon. Jatka sekoitusta, kunnes seos on tasaista. Lisää viimeisenä joukkoon mansikkaseos ja limenkuori ja sekoita.

Leikkaa seuraavaksi jäähtyneet kakkupohjat tasaisiksi, jos niiden pinta ei ole paiston jäljiltä tasainen.

Annostele ensimmäisen kakkupohjan päälle kuorrutetta. Voit käyttää pursotinta tai levittää kuorrutteen taikinanuolijan avulla tasaiseksi. Toista sama toisen kakkupohjan kanssa. Aseta päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. 

Käytä pursotinta ja viimeistele täyttämällä kakkupohjien välit niin, että sivut ovat tasaiset. Pursota kakun sivuille kuorrutetta ja tasoita kuorrute tasaiseksi lastaa apuna käyttäen. Käytä jäljelle jäänyt kuorrute ja pursota siitä kakun päälle koristeita. Viimeistele koristelu mansikanpaloilla ja limesiivuilla. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja