Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Raaka-aine, joka sopii lähes kaikkeen leivontaan – hyödynnätkö jo tätä monikäyttöistä terveyspommia?

Bataatti on monipuolinen raaka-aine, joka sopii niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan. Tämä vihannes kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi omia leivontarutiineja!

Jos haluat lisätä leipomuksiisi sekä makua että vitamiineja, bataatti on raaka-aine juuri sinua varten!

Luonnostaan makea ja rakenteeltaan kermainen bataatti on herkullinen tapa lisätä leivonnaisiin elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten beetakaroteenia, kaliumia, kuitua sekä A- ja C-vitamiineja.

Edellä mainittujen terveysseikkojen lisäksi bataatti antaa leivoksiin sekä mehevyyttä että kauniin oranssia väriä. Aika paljon hyviä puolia, vai mitä? 

Bataatista tehdystä soseesta on moneksi

Bataatista tehty sose on helpoin tapa lisätä tätä erinomaista raaka-ainetta leipomusten joukkoon.

Bataattisose itsessään valmistuu helposti uunissa. Aloita soseen valmistus kypsentämällä keskikokoisia bataatteja 200 asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet. Kuori ja soseuta pehmennyt bataatti tasaiseksi soseeksi.

Voit käyttää bataattia esimerkiksi astetta terveellisemmän aamupalan, bataattipannukakkujen valmistukseen. Kokeile lisätä bataattisosetta myös sämpylä- tai pullataikinan joukkoon tuomaan leipomuksiin kosteutta.

Kun käytät bataattisosetta leivonnassa, voit vähentää hieman sokerin ja rasvan määrää. Bataatin avulla muutat suklaiset browniet tai juustokakun hetkessä terveellisemmiksi – mausta tinkimättä!

Lähde: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja