Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Puuropajassa ideoitiin herkkuja hiutaleista – nappaa reseptit!

Leivontanurkan lukijoille tarjottiin mahdollisuus päästä tuunailemaan uusia puuroherkkuja hiutaleista. Lue, millaisia reseptejä lukijat kehittelivät!

Leivontanurkan innokkaat lukijat pääsivät Puuropajaan maistelemaan erilaisia puuroja, tuunaamaan vanhoja suosikkeja luovasti eri raaka-aineilla ja luomaan omia herkullisia reseptejä hiutaleista. Paikalla oli Leivontanurkan oma kotitalousopettaja Arja Elina Laine opastamassa puuron ja hiutaleiden saloihin.

Runsaskuituinen puuro on tällä hetkellä erityisen trendikäs ruoka eikä syyttä!

– Puurohan on nyt muotia eikä kukaan häpeä sanoessaan syövänsä sitä. Sen terveellisyys on nyt tajuttu ja onhan se myös edullista, Arja Elina kertoi.

Arja Elina muistutti, että kaurahiutaleissa on kuidun lisäksi myös enemmän proteiinia kuin vaikkapa rahkassa.

Hiutaleiden välillä on eroja

Arja Elina kertoi puuropajalaisille myös eri hiutaleiden eroista.

– Esimerkiksi perinteiset kaurahiutaleet ovat kokonaisesta viljasta puristettuja isompia hiutaleita, mutta pikahiutaleet puolestaan ovat hyvinkin pieneksi ja ohuiksi leikattuja ja siksi ne valmistuvatkin nopeasti.

Pikahiutaleet sopivat mainiosti nopean aamupuuron lisäksi energiapatukoihin, smoothieisiin ja tuorepuuroihin, jolloin mausta ja koostumuksesta saadaan pehmeämpi. Isompia hiutaleita voi käyttää, kun koostumuksen on hyvä olla rapeampi, esimerkiksi toscakakun kuorrutteena.

Puuropajassa raaka-aineita käytettiin luovasti. Resepteissä yhdistyivät muun muassa suklaarouhe ja kaakaojauhe, kuivatut marjat ja pähkinät sekä avokado ja omenamehu.

Testaa herkulliset reseptit:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja