Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Prinsessawrapit – kesäjuhlien tyylikkäin herkku?

Prinsessawrapit ovat hauska muunnos perinteisestä prinsessakakusta.

Prinsessakakku on Ruotsista lähtöisin oleva marsipaanikuorrutteinen kakku. Kun haluat valmistaa yksinkertaisemman ja kesäisemmän version, valmista juhlapöytään kakun sijaan prinsessawrappeja Allt om Mat -sivuston reseptillä.

Tarvitset vain vihreää marsipaania, kermavaahtoa ja mansikoita.

Tee näin: Kaulitse marsipaanipötkö pyöreäksi levyksi ja leikkaa se kahdeksaksi viipaleeksi – kuin leikkaisit pizzaa. Kääri jokainen viipale wrapiksi ja täytä kermavaahdolla ja mansikoilla. Nauti!

Sittenkin kakku?

Jos aikaa on leipoa kokonainen kakku, testaa tämä resepti, jossa perinteinen vaniljakreemi on korvattu raikkaalla vaniljarahkalla.

Tässä prinsessakakkureseptissä on vadelmahillon lisäksi käytetty vadelmia ja vadelmasurvosta, jotka tuovat raikkautta kakkuun. Vadelmien kirpeys sopii hyvin yhteen makean kuorrutteen kanssa.

n. 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka, valmis kakku n. 10:lle

Kakkupohja:

3

munaa

dl

sokeria

1

dl

vehnäjauhoja

(esim. Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja)

1

rkl

perunajauhoja

1

tl

leivinjauhetta

Leivitykseen:

voita

korppujauhoja

Rahkaseos:

4

dl

kuohukermaa

4

dl

vaniljarahkaa

½

dl

sokeria

Kostutus:

dl

vaniljaista mantelijuomaa tai maitoa + vaniljasokeria

Väliin:

3

dl

survottua vadelmaa

3

dl

vadelmahilloa

4

dl

vadelmia

Päälle:

500

g

vihreää marsipaania

tomusokeria

oikea ruusu tai ruusukoristeita

Leivo ensin kakkupohja. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min. Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen ritilälle. 

Valmista rahkaseos vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla muut ainekset joukkoon. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Laita alin pohja keskelle lautasta, kostuta se ½ dl:lla mantelimaitoa, levitä sille 1½ dl survottuja vadelmia ja sen päälle 1 dl hilloa. Lisää päälle 2 dl vadelmia ja rahkaseosta niin paljon, että kakun keskiosaan tulee korkeampi kerros kuin kakun pinnalle. 

VINKKEJÄ:
– Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.
– Huoneenlämpöiset ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat jääkaappikylmiä ja tuoreita paremmin.
– Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdon.

Laita toinen kakkupohja päälle ja painele varovasti reunoilta hieman matalammaksi. Kostuta ja täytä samalla tavalla kuin edellinenkin kerros. Laita kolmas kakkupohja päälle ja painele taas reunoilta hieman matalammaksi. Kostuta ja levitä vielä ohut kerros hilloa. Levitä loput rahkaseoksesta kakun pinnalle kauttaaltaan tarttumapinnaksi marsipaania varten. Korosta vielä kakun pyöreää muotoa levittämällä rahkaseosta paksumpi kerros kakun päälle pyöreään muotoon. 

Kauli marsipaani isoksi (niin, että se yltää koko kakun yli) ohueksi levyksi tomusokeroidulla pinnalla. Siirrä marsipaanilevy varovasti kakun päälle ja leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunasta veitsen avulla varovasti pois. Pyörittele yli jäänyt marsipaani ohueksi nauhaksi ja tee siitä koristekierre kakun alaosaan tarjoilualustalle. Siivilöi kakun alareunaan tomusokeria. 

Kun laitat kakun tarjolle, lisää päälle oikea ruusu. Myös marsipaanista tehty ruusu sopii hyvin.

Wrappiresepti: Allt om Mat
Kakkuresepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja