Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Pikkuleipiä kevään juhliin? 7 vinkkiä onnistumiseen

Pikkuleivät kuuluvat useimpien juhlien perustarjottaviin. Ihan miten tahansa ei keksejä tai taikinaa kannata kohdella, sillä oikein tehtynä ja säilöttynä lopputulos on parempi.

Teetkö pikkuleivät etukäteen pakastimeen odottamaan viikonlopun juhlia? Vai haluatko pakastaa juhlista ylijääneet herkut? Lue vinkit, joiden avulla onnistut!

1. Laita pikkuleivät säilöön vasta, kun ne ovat jäähtyneet täysin. Jos säilöt ne lämpiminä, ne muuttuvat pehmeiksi ja vettyneiksi.

2. Älä laita erilaisia keksejä samaan säilytysrasiaan, sillä kovemmat pikkuleivät varastavat kosteutta pehmeämmiltä, jolloin niiden koostumuskin muuttuu.

3. Säilö pikkuleivät ilmatiiviissä rasioissa, jotta kosteus ei vaikuttaisi niiden koostumukseen.

4. Säilö pehmeät keksit omenanviipaleen kanssa, jotta ne säilyttäisivät kosteutensa. Muista heittää omena pois ennen tarjoilua.

5. Jos rapsakammat keksit pehmenevät jostain syystä, saat niistä uudelleen rapeita kypsentämällä niitä 150-asteisessa uunissa noin viiden minuutin ajan. Anna jäähtyä uuniritilän päällä täysin.

6. Voit laittaa useimmat keksitaikinat jääkaappiin tai pakastimeen, jotta sinulla on taikina valmiina, kun sitä tarvitset. Tämä on hyvä idea esimerkiksi ennen juhlia tehtäväksi. Jos keksit loppuvat kesken, voit laittaa aina uuden satsin uuniin. Sinun ei edes tarvitse sulattaa suoraan pakastimesta otettua keksitaikinaa, anna keksien vain olla uunissa minuutin tai pari ylimääräistä.

7. Voit pakastaa myös juhlista yli jääneitä keksejä parin kuukauden ajan. Sulata huoneenlämmössä 10–15 minuutin ajan, kun keksinhimo taas yllättää.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja