Pikkujoulujen trendikkäimmät tarjottavat? Testaa suosittujen voitaikinaruusujen suolaiset versiot
Omenaruusuista tuli varsinainen somehitti, mutta olisitko tullut ajatelleeksi, että upeannäköisiä ruusuleivonnaisia voi valmistaa myös suolaisena versiona?
Kotitalousopettaja Arja Elina Laine vieraili Huomenta Suomen Makuja-osiossa torstaina 4.12. ja näytti, kuinka voitaikinaruusut suolaisella salami-luumu-täytteellä valmistuvatkaan.
KATSO RESEPTI: Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla
Ensin voitaikinalevyt kaulitaan ohuemmiksi ja ennen kaikkea pidemmiksi.
– Jotta näistä saadaan ruusuja, niin levyt pitää kaulia puolet pidemmiksi, Laine neuvoo.
MUISTA: Kylmä taikina on parasta, kun haluat lehteviä leivonnaisia. Liikaa ei pakastetaikinoita kannata sulattaa.
Omenaviipaleiden sijaan nämä ruusut saavat makunsa salami- ja luumuviipaleista.
– Jos minä onnistuin tässä ensimmäistä kertaa, niin kuka tahansa onnistuu, kannustaa Huomenta Suomen Jesse Kamras.