Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Pikeeri pelastaa piparkakut – poimi vinkit kuorrutteen tekemiseen

Pikeeri eli kananmunanvalkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta tai vedestä valmistettu kovettuva kuorrutus viimeistelee piparkakut. Poimi vinkit pikeerin valmistukseen ja käyttöön!

Makeaa-leivontakirjan julkaissut Koko Suomi leipoo -voittaja Liisa Westerberg kertoi vinkkinsä siihen, kuinka kotioloissa valmistuu erityisen hyvä pikeeri piparien tai piparkakkutalon kuorruttamiseen.

– Minulla on ollut tapana liimata piparkakkutalon osat yhteen sulatetulla sokerilla, mutta pikeerillä kiinnitän aina kaikki koristeet, Westerberg kertoo.

Liisan pikeeri

1 valkuainen
2–3,5 dl tomusokeria
1/2 tl sitruunamehua

Sekoita ainekset yhteen ja lusikoi pursotinpussiin. Koristele!

– Seosta voi ohentaa halutessaan vedellä tai sitruunamehulla. Jos pikeeristä tulee sitä vastoin liian ohutta, voi sitä paksuntaa lisäämällä seokseen tomusokeria, Westerberg vinkkaa.

Ykkösvinkki pikeerillä koristeluun

Mikäli piparkakkutalon aikoo koristella pikeerillä, ei taloa kannata kasata etukäteen. Koska seos valuu helposti ennen kuivumistaan, kannattaa kaikki talon osat koristella ennen kokoamista.

– Tärkeää on, että koristelee talon ensin, antaa sen kuivua kunnolla ja vasta sitten kasaa piparkakkutalon ja viimeistelee sen, Westerberg toteaa. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja