Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Persikkainen enkelikakku sopii juhlaviin herkutteluhetkiin – taivaallisen hyvää!

Ensi viikolla monessa kodissa juhlitaan valmistujaisia. Enkelikakku persikoilla ja kermalla on mainio makea herkku juhlapäivään. 

Kevään valmistujaiset ovat aivan kulman takana. Delish.com-sivusto kertoo, kuinka teet herkullisen täytekakun. Jos kiire yllättää, voit käyttää valmista kakkupohjaa. 

Persikkainen enkelikakku

Ainekset (8:lle):

4 persikoita, ohuina siivuina
4 rkl voita
n. 0,8 dl ruskeaa sokeria
sitruunan mehua
valmis/itse tehty sokerikakkupohja
n. 30 g paahdettuja pekaanipähkinöitä
n. 5 dl kuohukermaa
n. 0,6 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta

Valmistusohje:

1. Karamellisoi persikat: Sulata voi pannulla. Lisää pannulle persikat, ruskea sokeri ja purista sitruunasta mehua. Paista noin 5–7 minuuttia, kunnes mehu karamellisoituu ja persikat pehmenevät.

2. Ota pannu pois hellalta. Kun persikat ovat hieman jäähtyneet, leikkaa osa persikoista paloiksi kakun koristeeksi.

Vinkki: Voit tehdä sokerikakkupohjan itse.

3. Vispaa kerma, sokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Kokoa kakku: Leikkaa kakku kahtia vaakasuunnassa. Levitä reilusti kermaa alemman kakkupohjan osan päälle. Laita päälle persikoita. Laita sen jälkeen toinen kakkupohjapuolikas persikoiden päälle ja sen päälle uusi kerros kermaa. Asettele kerman päälle persikan palaset. Sirottele päälle pekaanipähkinät.

Lähde: Delish.com

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.