Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Pehmeä ja mehevä sisus – täydellisten suklaakeksien salaisuus on tässä

Suklaakeksit ovat herkullisia ja yksinkertaisia valmistaa. Täydellisten keksien salaisuus piilee taikinan käsittelyssä. 

Päältä rapeat, mutta sisältä mehevät suklaakeksit sopivat kaikenlaisiin tilaisuuksiin, sillä ne ovat yksinkertaisesti herkullisia.

Täydellisen lopputuloksen salaisuus on yksinkertainen kikka, nimittäin taikinan lepuuttaminen. Levännyt taikina ei leviä liikaa, vaan keksit pysyvät paremmin muodossaan. Tämän kikan avulla myös keksin sisus jää varmimmin ihanan pehmeäksi.

Vältä mureneminen huolellisuudella

Keksi muuttuu helposti murenevaksi, jos taikinaa ei sekoiteta tarpeeksi. Ainesten tulee sekoittua hyvin ja paras lopputulos syntyykin, kun taikinan vatkaa tasaisesti yleiskoneella tai sähkövatkaimella.

Toinen yleinen syy mureneville kekseille on liiallinen sokerin määrä. Vaikka rakastaisitkin makeaa, käytä sokeria aina ohjeen mukaan.

Joskus keksit saattavat kohota keskeltä, tai palaa herkästi reunoilta ja pohjasta. Jos haluat tasaisia keksejä, muista säätää uuni oikeaan lämpötilaan niin vältyt näiltä ongelmilta. Sopiva lämpötila on yleensä 175 astetta.

Murskaa suklaa hienoksi

Monet pohtivat mitä suklaata kekseihin kannattaa käyttää. Valmiit suklaanapit kannattaa unohtaa, sillä suklaalevyn itse murskaamalla saat juuri sen kokoisia paljoa kuin haluat.

Suklaa kannattaakin aina murskata suhteellisen pieniksi paloiksi, sillä pienet suklaapalat sekoittuvat taikinaan isoja paremmin. On parempi että suklaata on koko keksissä kuin muutama siellä sun täällä.

Tasaisen keksin salaisuudet: lepo ja painelu

Levitä valmiista taikinasta kahden lusikan avulla sopivan kokoisia taikinapalloja. Taikinaa ei tarvitse painella, sillä keksit leviävät kyllä uunissa. Kun taikinapallot ovat pellillä, jätä ne odottamaan uunin lämpiämistä noin 15 minuutiksi ja paista sopivan kypsiksi. 

Kun keksit ovat vielä kuumia, paina ne tiiviiksi esimerkiksi lasin avulla. Nosta keksit jäähtymään ritilälle. Näiden vinkkien avulla sinulla on sekä täydellisen muotoisia että rakenteeltaan moitteettomia keksejä. 

Lähde. Chefsteps.com

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja