Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paras tapa erotella keltuainen ja valkuainen – osaatko jo munaniksit?

Joskus kotileipurin täytyy erotella kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset leivonnaisiaan varten. Nappaa tästä näppärät vinkit hommasta suoriutumiseen!

Monesti leivonnassa taikina vaatii huoneenlämpöisiä kananmunia. Kananmunasta keltuaisia ja valkuaisia erotellessa kannatta kuitenkin hyödyntää kylmiä munia. Tällöin keltuainen ei mene rikki niin helposti ja pystyt erottelemaan sen helpommin. Miten keltuaiset ja valkuaiset on sitten helpointa erotella toisistaan? Kokeile näitä niksejä:

Niksi 1:

Riko kananmuna kulhoon. Ota tyhjä, puhdas vesipullo, purista kevyesti ja osoita sillä keltuaista. Lakkaa puristamasta ja pullo imee keltuaisen sisäänsä. Sitten voitkin tyhjentää keltuaisen toiseen kulhoon.

Niksi 2:

Laita kulhon päälle reikäkauha ja riko kananmuna sen päälle. Valkuainen valuu kulhoon ja keltuainen jää kauhaan.

Niksi 3:

Yleinen tapa erotteluun on rikkoa kananmuna kulhon yllä ja siirrellä keltuaista kuorenpuolikkaasta toiseen ja valuttaa valkuaista kulhoon.

Katso tarkemmat ohjeet videolta:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja